preparing smoked garlic recipe

Rökt Vitlök Recept



Jag äter mycket vitlök och ett av mina favorit sätt att förbereda vitlök är genom att steka den. Men när jag vill ge en maträtt som potatismos eller mitt favoritsopprecept lite extra yumfaktor lägger jag rökt vitlök.

Ingredients

1 Bulk vitlök

½ olivolja

Nypa salt

Preparation

Skär av toppen av vitlöksklyftan för att exponera toppen av varje vitlöksklyfta.

Gnid in glödlampan i olivolja och strö över salt.

Placera vitlöken i den förvärmda rökaren vid 150-165°F och rök i cirka 1 timme.

Ta ut vitlöken ur rökaren och slå in löken i aluminiumfolie.

Sätt tillbaka löken med vitlök i rökaren i cirka 1 timme tills kryddnejlika är mjuka (jag gillar att röka vitlök medan jag röker andra saker vid lägre temperaturer som korv eller fisk eftersom de flesta bisquettesmakerna fungerar bra).

Ta bort vitlöken från rökaren och lägg till kryddnejlika i dina favoritrecept, förvara den återstående vitlöken i kylen i upp till 1 vecka.