Mat Rökning
Varför är kall rök viktig?
Att skapa rök utan värme är det bästa sättet att kontrollera smaken på all mat som röks.
Kallrökning är en teknik som används för att smaksätta och konservera mat, särskilt kött, fisk och ost, genom att utsätta den för rök från Bradley-matrökningsbisquetter.
Till skillnad från varmrökning, som lagar maten när den röker, höjer kallrökning inte temperaturen på maten tillräckligt för att tillaga den, utan hjälper istället till att torka ut maten och tillför röksmak. Detta gör det till en idealisk metod för att konservera mat eftersom den låga temperaturen och långvariga exponeringen för rök hämmar tillväxten av skadliga bakterier, mögel och andra mikroorganismer som kan förstöra maten.
Vad är en köttkur?
En köttkur är en kombination av salt och socker. Det kan vara flytande (en saltlake) eller grov och granulär (en kur). Det kan innehålla många andra ingredienser för att förbättra smaken eller bevara köttet. Du kan köpa en köttkur från livsmedelsbutiker, köttbutiker eller några slaktbutiker som specialiserar sig på korv och skinka. Du kan också göra din egen; se dock till att du har ett rätt rökrecept och att du vet de rätta proportionerna för den typ av produkt du röker.
Kan man kallröka mat utan att torka den först?
Jo det kan du. Detta är ett av tre sätt att kallröka mat. Försök att ta vilken köttprodukt som helst färsk ur kylförvaring och röka vid den svalaste möjliga temperaturen. Låt inte din matrökare gå över 100F grader. Krydda eller marinera efter smak. Rök bara i 1 till 2 timmar och laga sedan som vanligt. Håll spjället på toppen av din rökare vidöppet, eftersom detta hjälper till att hålla temperaturen låg. Detta kan vara lite knepigt mitt i sommaren när lufttemperaturen är över 60F grader. De nya smakerna du kan skapa är fantastiska.
Hur mycket kostar det att röka med en bradley rökare?
Kostnaden för att röka med Bradley Smoker är cirka £1/€1 per timme. Det är ungefär samma sak som att använda träbitar köpta i butik.
Hur gör Bradley den smaksatta bisquetten?
Det är en hemlighet. Däremot kommer vi att berätta att bisketterna är gjorda med alla naturliga produkter och träet vi använder är rent och har inte använts för något annat ändamål innan vi gjorde det till en bisquette.
Hur länge har Bradley gjort rökare och bisquetter?
Vi har tillverkat elektriska rökare för bakgårdskockar, matälskare och restaurangbranschen sedan 1986. Många av de finaste hotellen och restaurangerna runt om i världen röker sin egen mat med en Bradley Smoker. Besök vår receptsida eller Bradley Smoker Youtube-kanal för att lära dig mer om de olika livsmedel som kan göras i en rökare.
Vilken typ av trä passar till skaldjur?
Vissa träslag ger en bättre smak med olika livsmedelsgrupper. Det finns ingen hård och snabb regel, men försök att använda hickory eller mesquite med fläsk, nötkött eller rött viltkött. Alla typer av skaldjur är utmärkta med al, lönn eller vår egen specialblandning. Fruktträd fungerar mycket bra med fjäderfä och sötvattensfisk. Prova att använda körsbär med vild anka eller kyckling.
Kan Bradley Bisquettes användas i andra rökare, BBQ-rökare och grillar?
Ja, vi har Bisquettes tillgängliga i alla våra smaker som du kan köpa från många butiker runt om i landet.
Du kan också köpa Bradley bisquettes här.
Hur länge går rökgeneratorn?
Så länge du vill! Varje bisquette brinner i 20 minuter, så när du har laddat upp ditt bisquette-matarrör har du 8 timmar på dig innan du behöver ladda upp den igen.
Hur många träbisketter används på en timme?
Varje bisquette brinner i 20 minuter. Tre bisquetter används per timme.
Varför blev min bringa torr?
Prova att tråckla eller använda en "moppsås" för att hålla fukten kvar.
Underhåll
Hur kan jag kontrollera fukten i min rökare?
Du kan kontrollera fukten inuti din rökare med ventilen på toppen av skåpet.
Stäng inte ventilen på toppen hela vägen när röken rinner. Om vi begränsar luftrörelsen genom att stänga ventilen har luften ingenstans att fly. Fukt börjar kondensera och ibland ser du att brunt vatten läcker längst ner på dörren. Fuktig, instängd luft försöker leta efter de enklaste utvägarna när den fortsätter att expandera. När det börjar rinna tillbaka in i generatorn täcker det elektroniken, strömbrytarna och sensorerna med kondens och kan orsaka en rad problem.
Var kan jag köpa reservdelar till min rökare?
För att köpa en rad delar, se under vår Sidan Delar och tillbehör eller kontakta vår kundtjänst med hjälp av chattfunktionen i det nedre högra hörnet av skärmen eller via kontakta oss sida.
Hur registrerar jag min Bradley Smoker-garanti?
Du kan registrera garantin för din rökare genom att använda vårt produktregistreringsformulär.
Felsökning
Varför når min rökare inte full temperatur?
Det är viktigt att notera att våra värmeelement är på 500 watt och inte är designade för höga temperaturer. Bradley Smokers är gjorda för att hålla låga och långsamma tillagningstemperaturer. Här är dock några tips och saker att notera om temperaturen på din rökare.
- När du öppnar din dörr frigörs värmen som lagras inuti, vilket tar lite tid att bygga upp igen. Försök att öppna dörren så lite som möjligt.
- Förvärm din rökare innan du lägger din mat i den. Vissa Bradley Smoker-användare har tyckt att förvärmning är något högre än vad du kommer att laga på hjälper också.
- Lägg köttet i rökaren i rumstemperatur. Detta förhindrar den drastiska temperatursänkningen när du placerar en kall köttbit i rökaren, direkt från kylen.
- Håll din rökare skyddad från vind och väder och vind och från temperaturer under fryspunkten. Omgivningstemperaturen påverkar din rökares inre temperatur, så ju kallare det är desto längre tid tar det att värma upp din rökare.
Om du behöver använda en förlängningssladd, se till att den är kraftig och mindre än 20 fot lång.
- Laga mat med ventilen öppen, eftersom det släpper ut en del av fukten inuti. Det är viktigt att notera att du aldrig ska laga mat med spjället stängt mer än ¼.
- Om ditt värmeelement flimrar när det värms upp, eller inte är fast rött över när det är varmt, kan du behöva köpa ett nytt värmeelement.
Om du har några problem med att hålla temperaturen i din rökare, vänligen chatta med oss!
Min rökare avger ingen värme, vad är det som går fel?
Se först till att du får ström till din rökare genom att se till att alla sladdar är ordentligt anslutna. För det andra, ta din korta och långa nätsladd, koppla ihop dem för att skapa en lång nätsladd, och anslut dem från röktornet (större enhet till höger med racken) direkt till uttaget. Låt den vara inkopplad i 5-10 minuter och kontrollera om ditt värmeelement lyser rött. Om den inte gör det, ta bort den kortare kabeln och anslut helt enkelt den längre kabeln till röktornet direkt till uttaget. Återigen, låt det stå i 5-10 minuter och kontrollera om ditt värmeelement lyser rött. Om ditt värmeelement lyser rött kan du ha problem med startkabeln (den kortare strömkabeln). Ring vår kundtjänst 1-866-508-7514 för ytterligare hjälp. Om ditt värmeelement inte lyser rött kan det vara utbränt och du kan beställa ett nytt värmeelement eller återigen chatta med oss här.
What is causing my smoker temperature fluctuation?
A temperature swing is when your smoker's temperature rises above and sinks below your set temperature on an extreme level. This is unusual but small differences are completely normal and expected, please read below.
NORMAL TEMPERATURE BEHAVIOR
Bradley Smokers heat on an average, very similar to your home oven. This means the temperature will have slight fluctuations, either higher or lower than the set temperature throughout the cook; but over time, the temperature should average out to what you set it to. A home oven does the same thing, producing an average temperature over the course of the run time. So while a home oven shows you the average temperature, which a Bradley Smoker also shows you as the set temperature, but he actual temperature reading that you get on Digital models shows you the real-time temperature of the smoker. To make things slightly more complicated, this real-time temperature is from just one single point in the whole cabinet (where the temperature sensor is located) and so the real-time temperature itself will also fluctuate across the cabinet where you will experience hot spots and cool spots. Remember this is a natural draft smoker with air intake and a air vent for air flow to run through the smoker - it isn't an inclosed fan forced oven.
On good-weather day with low wind, your smoker should fluctuate no more than ±27°F (±15°C).
COMMON CONTRIBUTORS TO TEMPERATURE SWINGS
It’s important to note that our heating elements are 500 watts, and are not designed for high temperatures. Bradley Smokers are crafted to maintain low and slow cooking temperatures. Nonetheless, here are a few tips and things to note about the temperature of your smoker.
- Opening your door releases the heat stored inside, which takes some time to build back up. Try to open the door as little as possible.
- Preheat your smoker before putting your food in it. Some Bradley Smoker users have found preheating slightly higher than you’ll be cooking at helps as well.
- Put your meat into the smoker at room temperature. This prevents the drastic drop in temperature when you place a cold piece of meat into the smoker, directly from the refrigerator.
- Keep your smoker protected from wind and the elements, and out of below freezing temperatures. Ambient temperature affects the internal temperature of your smoker, so the colder it is the longer it will take to heat your smoker.
If you require the use of an extension cord, make sure it is heavy-duty and less than 20 feet long.
- Cook with your vent open, as this releases some of the moisture inside. It is important to note that you should never cook with your damper closed more than ¼.
- If your heating element is flickering while heating up, or is not solid red across when hot, you may need to purchase a replacement heating element.