Rökt vegetarian Chili Recept
Letar du efter ett hjärtligt, smakfullt chili-recept som är 100% köttfritt? Vår rökt vegetariska chili är bara biljetten! Laddad med rökiga, smakfulla smaker och en mängd grönsaker, bönor och kryddor, kommer denna maträtt säkert att tillfredsställa även de mest dedikerade köttätarna.
Ingredients
1 burk blandade chilibönor kidney & pinto bönor
6-8 söta mini paprika
1 dl grönsaksfond
1 Kan Rotel mild
½ söt lök (tärnad)
1 msk ketchup
1 tsk Sriracha chilisås
1 msk BBQ-sås
1 msk honung
¼ tsk cayennepeppar
¼ tsk mald vitpeppar
1 tsk mald oregano
1 tsk veganskt kycklingfritt kryddsalt
1½ tsk paprika
3 msk chilipulver
3 msk mald spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk rökt goudapulver
Garnering: fiestablandning ost, gräddfil och färsk koriander
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley hopfällbart rökbord
Bradley smoker non-stick silikonmattor
Bradley rökverktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: Ek
Temperatur: 300ºF (148,9ºC)
Röktimer: 140 minuter
Timer: 140 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Skölj paprikan och löken. Tärna dem efter din smak. Jag föredrar att min nästan är hackad.
Tillsätt allt ovan i ingredienslistan i en stor gryta och placera det i Bradley Smoker.
Rök i 140 minuter vid 300ºF (148,9ºC).
Lägg till garnering efter eget val och njut!
Recept av: Bryan Edwards - Moodie Foodie Tulsa