Smoked Mexican-Inspired Cauliflower Burnt Ends

Rökt Mexikanskinspirerad blomkål Burnt Ends receptSkäm bort dig med de rökiga och lockande smakerna från vår kryddig rökt blomkål! Detta munvattenrecept har en perfekt kryddad blomkål, rökt till perfektion i 2 timmar och grillade sedan till en krispig, förkolad finish. Toppad med koriander och en pressning av kalk, är denna maträtt en härlig explosion av smak och konsistens som gör att du längtar efter mer.

Ingredients

1 Blomkål

4 vitlöksklyftor

½ vit lök

2 msk koshersalt

1 msk ancho chile pulver

1 msk guajillo chilepulver

1 msk i malen spiskummin

2 tsk torkad oregano, gärna mexikansk

1 tsk chipotle chilipulver

¼ tsk mald kryddnejlika

En näve grovhackad koriander till garnering

Ett par limeklyftor

Preparation

Förberedelse - Rök

Ställ in din rökare på 225 ºF

Ställ in din röktid på 2 timmar

Ta upp blomkålen till rumstemperatur innan du röker. Lägg blomkålen på galler och rök i 2 timmar.

När du är klar, låt blomkålen vila medan du får upp grillen eller kolet. Om du använder träkol, vill du ha en ganska hög koltemperatur, speciellt om din grillhöjd är borta från kolen.

Gnid tillbaka blomkålen och lägg den på grillen.

Grilla blomkålen på alla sidor. Du är ute efter att få en krispig, nästan bränd blomma. Rödingen kommer att lägga till smaken.

Servera på ett fint fat med en stor kniv i mitten. Strö på lite hackad koriander och skvis limejuice ovanpå för att ljusa upp smakerna med syra.


Förberedelse - Metod

Skär bort bottenbladen från blomkålen och skiva basen för att skapa en platt botten. Man vill att blomkålen ska sitta med blomman uppåt i rökaren.

Att göra Rub
I en mixer, tappade den grovhackade löken och vitlöksklyftorna tillsammans med de återstående torra ingredienserna. Lämna bort koriander och lime.

Blanda allt och tillsätt lite vatten om det behövs. Du vill ha en tjock soppkonsistens som du kan gnida över hela blomkålen och få den att fastna.

Applicera den våta rubbet över blomkålen och lägg den i ett fat. Kyl i minst 12 timmar för att låta rubbet krydda grönsaken.

Behåll resterande gnidning till nästa dag eftersom du vill gnugga om den rökta blomkålen för att ge mer smak innan du grillar.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now