Smoked Marinated Eggplant Recipe

Rökt Marinerad aubergine



Rätt utanför grillen är huden fortfarande mjukt, men när den svalnar verkar det hårdna upp, och det gör det svårt att äta om du använder aubergine i smörgåsar.

Ingredients

4 graffiti auberginer eller andra asiatiska typer av aubergine, eller 2 medelstora auberginer (saltning kan krävas)

4 stora vitlöksklyftor, hackade

4 msk vardera hackad färsk basilika, eller 2 matskedar torkad

4 msk varje balsamvinäger och olivolja

Salta och peppra efter smak

Preparation

Blanda vitlök, basilika, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål och låt stå i 15 minuter. Tillsätt sedan olivoljan och blanda noggrant.

Gör extra marinad om du planerar att servera auberginen varm. Se serveringsförslag.

Jag älskar smaken i skalet av aubergine, men rökning vid låg temperatur tenderar att göra även det tunnaste skalet segare. Så jag var tvungen att kompromissa och skala auberginen i ränder och lämnade en del av skalet kvar.

Skär i 1/4 tum tjocka runda skivor.

Lägg aubergine i en stor skål och häll marinaden över den.

Blanda noggrant och snabbt för att säkerställa att alla bitar är jämnt belagda på båda sidor.

Låt marinera i cirka 30 minuter eller längre, blanda ihop det då och då.
Medan aubergine marineras, förvärm rökaren och rökgeneratorn och höj skåpets temperatur till 200 °F.

Med aubergine på ställ (tar hela två ställ), placera den i rökaren och applicera 40 minuter på en timmes äppelrök.

Ca 15 minuter innan rökperioden är slut, värm upp grillen till medelhög och olja in gallerna.

När appliceringen av rök är klar, överför aubergine till grillen.

Andra alternativ är att avsluta auberginen i rökaren, under en broiler, rosta den i en ugn eller sautera ovanpå spisen.

Grilla skivorna tills de är mjuka; ca 5 minuter per sida. När det är klart, överför till en stor skål och täck lätt med olivolja.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now