Rökt Lönnbönor
Lär dig hur du gör dessa rökt lönnbönor från grunden. Tillsätt lite bacon så har du en perfekt sidorätt för alla typer av rökt eller grillad kött.
Ingredients
250 g torkade stora nordliga bönor
½ lök, fint tärnad
4 vitlöksklyftor, hackade
Salt & Peppar efter smak
6 skivor bacon, torkade
Till sås:
¼ kopp farinsocker
½ kopp lönnsirap
2 msk melass
1 kopp ketchup
1 tsk dijonsenap
1 msk Worcestershiresås
1 tsk cayenne chilipulver
1 tsk paprika
½ tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
½ tsk sellerifrö
Preparation
Lägg torkade bönor i en behållare och täck med tillräckligt med vatten för att täcka dem dubbelt.
Blötlägg över natten.
Häll av bönorna och lägg i en stor gryta.
Täck med vatten och låt koka upp.
Sjud i cirka 1 timme (eller tills de är mjuka).
Sila bönor och reservera 2 koppar av vätskan.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en stor skål och blanda väl.
Kombinera kokta bönor, reserverade vätskor och sås i en gryta eller ugnsform av aluminium eller en gjutjärnsform/panna.
Koka hälften av baconet tills det får lite färg, ta ur pannan och smula till små bitar.
Tillsätt lök och vitlök i pannan och koka tills det är genomskinligt (3-5 minuter).
Tillsätt bacon, lök och vitlök till bönblandningen.
Placera denna blandning i kylen i några timmar (över natten är att föredra) så att smakerna smälter samman.
Värm rökaren till 225°F med Maple Flavor Bisquettes.
Toppa bönorna med resterande okokt bacon (detta kommer att förhindra att bönorna torkar ut genom att droppa fett i blandningen) och lägg i rökaren i 3 timmar.
Rör ner bacon halvvägs genom rökprocessen.
När du har rökt klart, servera varm och njut!
Recept av: Lena Clayton
Lönn
Trä
Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.
Shop Now