Smoky Baba Ganoush (Eggplant Dip)

Rökt Baba Ganoush Recept



Smoked Baba Ganoush är en traditionell aubergine spridning, men med en extra rökig smak. Servera varmt eller kallt med pita eller grönsaker. Eller i en välsmakande wrap!

Ingredients

1 Aubergine

⅓ kopp tahini (sesamfrösmör)

2-4 vitlöksklyftor

1 msk färsk persilja, hackad

1 msk olivolja

Saft och skal av 1 citron

½ tsk spiskummin

Salta & peppra, efter smak

Bradley Flavor Bisquettes – Al

Preparation

Förvärm rökaren till 200-225°F med Bradley Alder Flavor Bisquettes.

Gör flera hål i auberginen med ett vadd innan du lägger i rökaren i 2 timmar eller tills den är mjuk.

Skala av aubergineskalet. Detta bör vara lätt att göra om auberginen är färdigkokt, och spara köttet.

Tillsätt det kokta aubergineköttet och resterande ingredienser i en mixer.

Mixa tills det är slätt, tillsätt mer olivolja om det behövs.

Servera varm eller kall med pitabröd eller grönsaker. Eller i en välsmakande wrap!

Recept av: Lena Clayton

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now