Rökt Baba Ganoush Recept
Smoked Baba Ganoush är en traditionell aubergine spridning, men med en extra rökig smak. Servera varmt eller kallt med pita eller grönsaker. Eller i en välsmakande wrap!
Ingredients
1 Aubergine
⅓ kopp tahini (sesamfrösmör)
2-4 vitlöksklyftor
1 msk färsk persilja, hackad
1 msk olivolja
Saft och skal av 1 citron
½ tsk spiskummin
Salta & peppra, efter smak
Bradley Flavor Bisquettes – Al
Preparation
Förvärm rökaren till 200-225°F med Bradley Alder Flavor Bisquettes.
Gör flera hål i auberginen med ett vadd innan du lägger i rökaren i 2 timmar eller tills den är mjuk.
Skala av aubergineskalet. Detta bör vara lätt att göra om auberginen är färdigkokt, och spara köttet.
Tillsätt det kokta aubergineköttet och resterande ingredienser i en mixer.
Mixa tills det är slätt, tillsätt mer olivolja om det behövs.
Servera varm eller kall med pitabröd eller grönsaker. Eller i en välsmakande wrap!
Recept av: Lena Clayton
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now