Rökt Sötpotatis Grytrecept
Efter att ha rökt kött och fisk hela veckan behöver du en balansdag för att få upp dina grönsaksnivåer igen. Och ja vi vet, grönsaker låter mycket tråkigare än en bra rökt brisket eller en delikat rökt lax. Men det skulle fortfarande överraska dig hur rökgrönsaker ger en riktigt fin vridning av smaken av grönsakerna. Tänk på att se dina grönsaker på grillen. Det ger dig just den uteservering av matlagning. Försök nu det här receptet för rökt sötpotatisgryta! Hjärtligt, friskt och superläckt!
Ingredients
3 sötpotatis, skalad och tärnad
1 msk olja
1 stor lök, tärnad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk gurkmeja
½ tsk currypulver
½ tsk spiskummin
¼ tsk chiliflakes
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
¾ tsk kanel
¼ tsk muskotnöt
1 dl grönsaksfond
1 burk kikärter (14 oz)
1 burk tärnade tomater (14 oz)
Koriander
Preparation
Rök sötpotatiskuber i 1 timme med albisquetter vid 250°F
Fräs lök och vitlök i olja i 2-3 minuter på låg värme
Tillsätt krydda, fond och rökt sötpotatis och låt koka upp
Sänk värmen och låt sjuda tills sötpotatisen är mjuk
Tillsätt kikärtor och konserverade tomater
Koka i ytterligare 5 minuter
Servera med koriander
Njut av!
Av Lena Clayton
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now