Rökt Grillad salsor Recept
Jag älskar att göra salsa. Särskilt när vintern börjar sparka in, antar jag att det påminner mig om de länge borta sommardagarna när jag fick min Bradley -rökare att springa nästan varje dag. Du kan göra salsor från nästan allt. Att grilla ingredienserna först ger det en fantastisk rökig snurr till de färska smakerna som kommer att imponera på nästan alla. Prova någon av dessa salsor och jag är säker på att du kommer att hålla med!
Ingredients
Grillad Salsa Verde:
6 tomatillos
1 Jalapenopeppar
2 msk färsk koriander, grovt hackad
¼ Vitlök, finhackad
¼ tsk salt
Grillad majssalsa:
2 ax av majs
¼ lök, finhackad
2 tomater; frösådd & tärnad
1 Jalapenopeppar; malet (& kärnade om du vill ha en mildare salsa)
Saft & skal av 1 lime
¼ kopp färsk koriander; hackad
Salt peppar
Preparation
Grillad Salsa Verde:
Ta bort skal från tomatillos och lägg på den förvärmda grillen.
Grilla tomatillos tills de är förkolnade (ca 5 minuter, vänd halvvägs igenom).
Kombinera tomatillos, jalapeno & koriander i matberedaren till en grov puré.
Rör ner vitlök & salt och servera!
Grillad majssalsa:
Lämna skalet på majs och grilla på den förvärmda grillen tills den är väl förkolnad.
Ta bort skal och silke och sätt tillbaka majsen på grillen i ytterligare 3-5 minuter och förkolna själva majsen lätt.
Skär bort majskolven.
Blanda majskärnor och resterande ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar.
Njut av!!
Av Lena Clayton