Smoked Acorn Squash Recipe

Rökt Ekollon squash ReceptDetta läckra rökt ekollon -squashrecept är perfekt för hösten! Den kryddade smörstoppningen ger en varm, tröstande smak, medan rökningsprocessen tillför squashen med en rik, rökig smak.

Ingredients

1 Stor ekollon squash

5 Ml (1 tsk) raps- eller majsolja

Topping med kryddsmör:

60 till 90 ml (4 till 6 msk) smör

10 ml (2 tsk) farinsocker

5 ml (1 tsk) kanel

3 Ml (½ tsk) muskotnöt

1 ml ( tsk) cayennepeppar (valfritt)

30 Ml (2 msk) hackade pekannötter, för garnering (valfritt)

Preparation

Skär squashen på mitten men ta inte bort fröna. Fröna hjälper till att hålla squashen fuktig under tillagningen. Gnid in olja på snittytorna på squashen och på utsidan.

Rökningsmetod:

Med hjälp av bisquetter med lönnsmak, höj temperaturen på Bradley-rökaren till cirka 90°C till 105°C (200°F till 220°F). Täck rökställen med ostduk och lägg squashen med snittsidan nedåt på gallren i rökaren.

Koka i cirka 2 timmar eller tills de är mjuka. Medan squashen kokar smälter du smöret i en liten kastrull eller fat och rör ner farinsocker, kanel, muskotnöt och cayennepeppar. Håll smöret varmt tills det behövs.

Att tjäna:

När squashen är kokt, skrapa frön ur varje halva och skär halvorna i fjärdedelar. Häll kryddsmöret över varje bit squash, toppa med ett stänk hackade pekannötter och servera varma.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now