Rökt Brysselkål
Skäm bort sig till de oemotståndliga smakerna från dessa rökt rosenkål som är en perfekt blandning av rökning och ömhet. Med en enkel smaksättning och en dropp av balsamisk glasyr, toppad med krämig lamm chopperost, är varje bett en spräng av smakrik glädje som gör att du vill ha mer.
Ingredients
10 brysselkål
2 msk olivolja
Krydda
1 tsk havssalt
1 tsk färskmalen peppar
2 msk balsamvinäger
2 msk smör
Creamline lammhackost
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley hopfällbart rökbord
Bradley smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: Öl
Temperatur: 226ºF (107.8°C)
Röktimer: 60 minuter
Timer: 120 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Tvätta och skär brysselkålen på mitten eller i fjärdedelar.
I en medelstor skål tillsätt brysselkålen, olivolja, salt, peppar, smält smör och blanda.
Ställ de belagda brysselkålen på rökgallret och placera dem i rökaren. Ställ in en timer på 70 minuter.
Rök brysselkålen tills de är mjuka (testa med gaffel), koka i ytterligare 10 minuter om det behövs.
Ställ brysselkålen åt sidan för att svalna ett par minuter. Ringla över varje brysselkål med balsamicoglasyren, riv ost ovanpå groddarna och njut!
Recept av: MoodieFoodieTulsa
Öl
Trä
Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.
Shop Now