Smoked baba Ganoush recipe

Bortskämda pappa ... rökt Baba Ganoush Recept



Pampered Daddy eller Baba Ganoush är en aptitretare. Även om du liknar humus förbereder du den med mosad kokt aubergine, kryddad med olivolja och tahini. Redo att prova något nytt?

Detta recept ger ungefär en kopp.

Ingredients

1 kg aubergine

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk persilja

Saft och skal av en citron

2 msk tahini (sesamfrösmör)

2-4 msk olivolja

Salt peppar

Preparation

Skär aubergine i fjärdedelar och lägg med skinnsidan nedåt på rökställ.

Rök i 2 timmar vid 200°F med hickory bisquettes.

Låt auberginen svalna, ta sedan bort köttet från skalet med en gaffel och lägg i en sil för att ta bort överflödig vätska.

Bearbeta vitlöksklyftor i en matberedare (har du ingen matberedare kan du hacka vitlöken och blanda resterande ingredienser med en gaffel).

Tillsätt auberginekött, citronsaft & skal och tahini och mixa matberedaren för att få en grov pasta.

Tillsätt långsamt olivolja till önskad konsistens.

Tillsätt persilja och pulsa ett par gånger för att hacka lätt och blanda.

Smaka av med salt & peppar.

Servera med kex, rostat bröd eller pitabröd.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now