Mexikansk rökt Morot och majs Soppa
Sommarsoppa? Absolut! Lättare på midjan för den strandkroppen, lättare i sinnet för ett mördare enkelt recept! Vilket sätt till stranden?! Följ killen som äter soppan!
Ingredients
2 kg morötter - skalade och skär i tummestora bitar
½ Rödlök - stora rundlar
½ vit lök - stora rundlar
3 vitlöksklyftor
1 majskolv - skalad
4 koppar grönsaksfond
1 msk gurkmeja
Salt och peppar
1 Guajillopeppar - stjälken borttagen
½ tsk spiskumminpulver
1 Chili med Adobo sås
1 tsk oregano
½ kopp vatten
Garnering:
Krossade tortillachips
Gräddfil
Morotsskivor
Majs
Persilja
Vit lök
Avokado
Preparation
Ladda din Bradley Smoker med chili spiskummin bisquettes och förvärm till 270ºF (132.2°C). Ta de första 5 ingredienserna och förbered dem och lägg dem på ett galler. När rökaren är varm, placera hyllorna i och rök i 1 till 1½ timmar, beroende på hur mycket rök du vill ha på grönsakerna!
Tillsätt allt annat utom ½ kopp vatten i en kastrull. Låt sjuda lätt. När grönsakerna har rökt klart, ta dem från rökaren och lägg dem i din gryta med allt annat. Sjud tills morötterna mjuknat (ca 30 min). Ta bort från spishällen och låt svalna.
Tillsätt allt i en mixer och mixa bort. Vill du ha en extra slät soppa, sila genom en finmaskig sil och mixa igen. Du kan lägga till lite vatten om soppan är för tjock för dig. Garnera med vad du vill och servera!
Recept av: Cory Walby - Saturday Night Test Kitchen
Chili spiskummin
Blandning
Chili spiskummin bisquettes ger en varm rökig smak med en liten kick till din mat. Passar bra med nötkött, fläsk, fågel och grönsaker.
Shop Now