Marinated Smoked Olives Recipe

Marinerad Rökt oliver Recept



Från Habanero rökare

En grupp av oss träffas en gång om året och jämför livsmedel som vi har gjort oss själva, som kan serveras ur en svalare. Detta är en av de tre rätter som jag tog med i år (2009) och överlägset min favorit, och också en stor hit med de andra medlemmarna i gruppen.

Ingredients

Två 6 oz eller 8 oz burkar mogna svarta oliver urkärnade - packade i vatten

¼ C balsamvinäger

1 till 2 msk cidervinäger (justera efter hur syrlig du vill ha den)

2 msk extra virgin olivolja

½ Stor gul lök - skär rot till stjälk och skivad mycket tunt

2 medelstora vitlöksklyftor - skivad mycket tunt

1 tsk Worcestershiresås

Nyp torra krossade rödpepparflingor

Salta och peppra efter smak

Receptet kan lätt dubblas

Preparation

Låt oliverna rinna av och sprid ut dem på några lager hushållspapper och låt lufttorka i 30 minuter.

Belägg oliverna lätt med olivolja (mycket tunn film). Använd kallröksinställningen och kallrök i 2 timmar. Jag använde pekannöt och det blev jättebra.

Visa på Bradleys Jerky Rack, precis borttagen från rökaren.

Medan oliver är i rökaren; i en liten skål blanda alla ingredienser, utom lök och vitlök.

När ingredienserna är väl blandade, smaka av och justera kryddor.

Tillsätt lök och vitlök (om du känner att du har för mycket lök kan du skära ner på dem); blanda till sist i oliverna.

Om oliverna inte är helt nedsänkta, tillsätt mer balsamvinäger och olivolja (2 delar balsamvinäger och 1 del olja) och justera cidervinägern om det behövs.

Lägg alla ingredienser i en lufttät behållare. Jag upptäckte att ziploc four cup Twist'n Loc fungerar bra för detta - en quart mason burk kommer också att fungera.

Se till att du använder en icke-reaktiv behållare, som glas, plast eller rostfritt stål.

Marineringsprocessen:

Låt stå i en sval plats i rummet i 24 timmar, rör om då och då.

Om du använde Twist'n Loc-behållaren eller burken, skaka den bara några gånger.

Överför till ett kylskåp och för bästa resultat låt dem marinera i 2 dagar till.

Längre marinering ökar smaken i oliverna.

Ta ut från kylen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter och rör sedan om innan servering.

Oliver kan förvaras i kylskåp ca 2 veckor.

Ju varmare temperatur du serverar oliverna, desto mer röksmak får du.

Svalare serveringstemperaturer får du en mer uttalad vinägersmak.

Variationer:

Om du vill kan du blanda svarta och kalamata-oliver, eller vilken kombination som helst eller blandade oliver, upp till ett pund. Om du använder gröna saltlagda oliver, var försiktig med att tillsätta extra salt.

Fyll oliverna med ost, skinkbitar eller till och med nötter före rökning och/eller marinering.

Använd färsk ingefära i skivor istället för vitlök.

Pekannöt
 Trä

Pecanbisquetter för Bradley Smokers

Med en söt och mild smak, vilket gör den till Hickorys mildare kusin, pecanbisquetter passar bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now