Spiken Smoke Rostad blomkål
Den här kryddade röken Rostade Cauliflower är ett fantastiskt sätt att förändra saker och ting.
Ingredients
1 hel blomkål
50 g mjukat osaltat smör
Saften av 1 citron
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk mald kanel
1 tsk mald Sumac
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1:a Garam Masala
1 tsk Aleppopeppar - Pul Biber
1/4 tsk mald kardemumma
Preparation
Metod:
Blanda alla ingredienser utom blomkålen i en skål och blanda väl. Den ska vara 1 enhetlig färg i slutet, inte strimmig.
Putsa de yttre bladen på blomkålen.
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten och tillsätt blomkålen.
När det har kokat upp, låt koka i 7-10 minuter tills det är mjukt till en kniv men fortfarande med lite motstånd. Var noga med att inte överkoka eftersom det faller isär.
Häll av blomkålen och låt ånga i 10 minuter.
Slå på rökaren och ställ in temperaturen på 110C en gång upp till temperaturen slå på röken. Vi använde bisquetter med körsbärsträsmak men du kan använda vilken Bradley Flavor Bisquette du vill.
Pensla rikligt med kryddsmöret, försök att få in mellan buktorna i den inre blomkålen om du kan alls. Håll cirka 1/4-1/3 tillbaka för att tråckla.
Lägg blomkålen i rökaren med en droppbricka under och låt koka i 1 timme, pensla med resterande kryddsmör halvvägs.
Körsbär
Trä
Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.
Shop Now