Hur man röker Kålsallad
Detta är rökt slaw gör en läcker sidorätt för dragna fläsksmörgåsar, brisket, cheesesteak eller någon maträtt som du skulle servera med coleslaw. Det tar ett tag, men smaken på kålen rökt med bacon, lök, BBQ -såsen och smör kommer att imponera alla! Och om du vill veta mer om vad jag brukade göra det drog fläsk, brisket, lax, rökt chubs, sidor och snacks den här månaden.
Ingredients
1 Stort rödkålshuvud
1 medelstor vit lök
4 skivor tjockt rökt bacon
1 kopp BBQ-sås, uppdelad
2 msk smör
½ dl kycklingfond
Preparation
Använd ett stort kålhuvud och skär försiktigt ut kärnan. Använd en vass skala eller liten kökskniv för att skära runt mitten så att du har ett hålrum på cirka 3 tum i diameter som går cirka en tum före botten av kålen.
Linda in botten med aluminiumfolie så inget droppar ut när du tillsätter övriga ingredienser.
Tärna en medelstor lök.
Koka 4 skivor rökt bacon i en stekpanna, det är knaprigt. Ta sedan bort och smula dem.
Behåll 2 matskedar av baconfettet.
Fräs den hackade löken i baconfettet tills den blir genomskinlig. Det bör ta cirka 5 minuter på medelhög värme. Lägg sedan tillbaka det smulade baconet i stekpannan.
Rör ner ½ kopp av din favorit BBQ-sås.
När allt börjar bubbla, häll allt i kålhålan och fyll upp det.
Lägg det i en bricka i rökaren i 2 timmar vid 225°CºF/107°C.
Pensla den med BBQ-sås var 30:e minut.
Öka temperaturen till 350 efter 2 timmarºF/176°C.
Ta kålen och linda in i aluminiumfolie, nerifrån och upp, lämna ett utrymme längst upp
Smält 2 msk smör i en liten kastrull.
Häll försiktigt ½ kopp kycklingfond och det smälta smöret i kålhålan.
Täck hålrummet med lite folie och koka sedan i ytterligare 2 timmar.
Ta ut kålen och lägg den i en 9X13 tums långpanna.
Ta bort folien. Kålen blir väldigt mör.
Skär upp kålen med en kökssax eller kniv.
*Servera den varm eller kall.*
*Gör den kryddig och tillsätt 1 tesked varm sås till BBQ-såsen.*
Recept av: Marc är på grillen