Home-Smoked Chipotle Chiles Recipe

Hemröst Chipotle chili ReceptJag har provat detta hemrökade Chipotle Chiles-recept två gånger med min Bradley-rökare och nu är det en kylskåp. Använd ditt trä av preferens, men jag gillar en kombination av ek och mesquite. Anmärkningar: Du kan använda gröna jalapenos, men röda är vackrare och har en djupare, sötare smak. Väx din egen eller välj chiles som börjar bli röda, eftersom de så småningom kommer att mogna. De som plockas utan rött alls i sina skal kommer alltid att förbli gröna. Gör cirka 3 koppar.

Ingredients

1 ¼ pund röd mogen jalapeno chili, med stjälkar

½ kopp torkad röd New Mexico chilepuré eller kommersiell chilipasta, som Santa Cruz

⅓ Kopp vatten

2 msk tomatpuré

2 msk cidervinäger

1 msk packat mörkt farinsocker

1 färsk vitlöksklyfta, skalad och krossad

¼ tsk salt

Preparation

Förbered din rökare enligt tillverkarens anvisningar. Använd bisquettes av ek eller mesquite för att uppnå en jämn temperatur på 275 till 300°.

Placera chilin direkt på rökstället, eller använd en ytlig engångsfoliepanna.

Placera den i den svalare änden av rökkammaren eller på det övre stället, om din rökare har en.

Sänk locket och rök chilin i 2 ½ timme, eller tills de är mjuka, bruna och något skrumpna.

Ta bort chipotles från rökaren. I en medelstor icke-reaktiv kastrull, kombinera dem med chilipuré, vatten, tomatpuré, vinäger, farinsocker, vitlök och salt.

Sätt på medelvärme och låt koka upp. Koka, rör om en eller två gånger, tills såsen är mycket tjock, cirka 15 minuter. Kyl till rumstemperatur.

Överför chipotles till en täckt förvaringsbehållare och kyl i minst 24 timmar innan användning. De kan kylas i upp till 2 veckor eller frysas i upp till 2 månader.

För torkad chipotlepeppar:

Efter att ha tagit bort chilin från rökaren, placera dem på ett galler och låt dem stå löst täckta i rumstemperatur tills de är knapriga, lätta och torra, i en till två veckor, beroende på luftfuktigheten. Förvara lufttätt i rumstemperatur.

Mesquite
 Trä

Mesquite Bisquettes för Bradley Smokers

Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.

Shop Now