Fusilli med rökt Tomat och grädde Sås
Alla håller med om att hemlagad tomatsås är mycket bättre än några butiksköpta. Men om du gör din sås med rökt tomater kommer det att vara perfekt.
Ingredients
4 medelstora tomater
4 msk olivolja
3 msk smör
1 medelstor lök, tärnad
3 vitlöksklyftor
1½ koppar kraftig grädde
½ kopp parmesanost
¼ kopp färsk basilika, riven i små bitar
Salta och peppra, efter smak
500 g fusillipasta, tillagad enligt anvisning
Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, körsbär eller lönn fungerar utmärkt
Preparation
Ställ in rökaren på 275°F med valfria Bradley Flavor Bisquettes (äpple, körsbär eller lönn fungerar utmärkt för att röka grönsaker).
Dela tomaterna på mitten och lägg dem – med snittsidan uppåt – på ett rökgall. Pensla tomaterna med olivolja och strö över salt och peppar. Sätt gallret i Bradley Smoker och rök dem i ca 2 timmar.
Ta ut tomaterna från rökaren och kyl till rumstemperatur. Dra bort skinnet och kassera. Hacka de rökta tomaterna grovt i bitar.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt lök och vitlök. Fräs lök och vitlök, rör ofta i 5-7 minuter eller tills löken är mjuk.
Tillsätt hackade rökta tomater, tjock grädde, salt och peppar. Sänk värmen till en sjud och koka i 10 minuter. Ta av från värmen och rör ner parmesanost och färsk riven basilika.
Kasta den kokta fusillipastan med såsen och servera toppad med lite mer parmesanost strös över.
Recept av: Steve Cylka
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now