Bradley Smoky Onion Soup with Sage, Crispy Croutons & Strong Cheddar

Bradley Smoky löksoppa Med Sage, Crispy Croutons & Strong Cheddar

Sandra Tate

Detta är ett brittiskt tag på fransk löksoppa och är idealisk att komma hem till efter en avstängd promenad.

Ingredients

Serverar 4

5 Bradley rökt lök, halverad och tunt skivad

2 kryddnejlika Bradley rökt vitlök, skalad och krossad

1 tsk farinsocker

50 g smör

2 msk olivolja

850 ml kycklingfond

150 ml vitt vin

salt & nymalen svartpeppar

några färska salviablad, strimlade, till slut

en halv liten limpa lite gammalt bröd, rivet i bitar

2 msk olivolja

100g stark cheddar, riven, att servera

Preparation

Rökt lök *Detta recept är lämpligt för nybörjare

Skala 5 stora, söta lökar - de vi brukade kalla "spanska lökar" - och lägg på ett galler från Bradley.

På ett annat galler lägger du några vitlökslökar (detta är valfritt, men du kan lika gärna passa på att röka dem för dagens och framtida bruk)

Ställ in din Bradley Smoker med 8-10 Alder (eller smak av ditt val) bisquetter i högen och ställ in som om den skulle kallröka (men egentligen inget behov av att använda kallröksadaptern).

Rök din lök i 2 timmar, ta bort och ställ åt sidan.

Löken kommer att vara rökig på utsidan och söt inuti.

Metod:

Häll smör, olivolja och socker i en stor, tjockbottnad kastrull och smält över hög värme. Så fort det fräser tillsätt de skivade löken och rör ner.

Koka i 5 minuter, eller tills löken får färg (bränns inte), rör om och vänd medan du gör det.

Sänk värmen till det lägsta och låt koka ostört i ytterligare 30 minuter - då blir löken mjuk och botten av pannan blir brun och klibbig.

Häll nu i det vita vinet och fonden, rör om och skrapa så att den klibbiga återstoden kommer till, krydda efter smak, låt sjuda och koka försiktigt i ytterligare en timme.

Sätt ugnen på 180°C Medan soppan puttrar, släng det rivna brödet i olivolja och bred ut på en bakplåt.

Grädda krutongerna i 15-20 minuter eller tills de är gyllene. Ta bort och ställ åt sidan.

Fördela den rykande heta soppan mellan uppvärmda skålar och strö lite strimlad färsk salvia över varje.

Servera med krutonger och riven cheddar.

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now