Boulangère Potatisar
Dan Shahin
Placera Boulangère -potatisbrickan direkt under köttet för att fånga dropparna och juicerna under kocken som bara kommer att öka den läckra smaken.
Placera Boulangère -potatisbrickan direkt under köttet för att fånga dropparna och juicerna under kocken som bara kommer att öka den läckra smaken.
Ingredients
6 stora vaxartade potatisar, såsom Desiree, skalade och tunt skivade 3 lökar, tunt skivade
Blad från 1 knippe timjan
600 ml fond – om det här är ett tillbehör kanske matcha detta med vad du än lagar, så fungerar vilken fond som helst
25 g smör
Blad från 1 knippe timjan
600 ml fond – om det här är ett tillbehör kanske matcha detta med vad du än lagar, så fungerar vilken fond som helst
25 g smör
Preparation
Lägg potatisen och löken grovt i en ugnsplåt i en bricka eller ett fat, du kan göra detta som hela individuella lager av varje eller lager 1 och 1 i rad för att skapa blandade lager. Mellan varje lager, strö över lite timjanblad en nypa salt och ett par varv med svartpeppar.
Häll försiktigt över fonden eftersom det tar en stund att sippra genom springorna på potatis och lök.
Lägg på nypor smör utspridda över toppen.
Rökningsmetod
Ställ in rökaren på 110C och när den är uppe i temperaturen slå på röken. Vi använde äppelträbisquetter men du kan använda vilken Bradley Flavor Bisquette du vill. Vi föreslår att om detta serveras som en sida, är rätten ganska mångsidig och så du kan bara röka den med vilken smak du än använder till huvudrätten. Det är också ganska trevligt om du gör detta, att placera Boulangère Potatisbrickan direkt under köttet för att fånga upp droppen och safterna under tillagningen, vilket bara kommer att öka den läckra smaken.Rök i 3-4 timmar tills toppen är knaprig och fått en fin gyllene färg och potatisen är ljuvligt mjuk och smaklös.