Wild West Jerky Recipe

Rökt Wild West Jerky ReceptTillfredsställa ditt mellanmål med vårt rökt Wild West Jerky -recept! Denna ömma, smakfulla behandling är full av smak, tack vare en blandning av rökiga kryddor och långsam rökning, vilket gör det till det perfekta valet för ett on-the-go mellanmål eller ett proteinfylldt tillägg till dina favoritrecept.

Ingredients

Kryddor och andra ingredienser för 5 lbs. (2,25 kg):

3 msk (45 ml) Bradley Honey Cure (Använd inte mer än denna mängd)

4 tsk (20 ml) peppar, svart

2 tsk (10 ml) vitlökspulver

1 tsk (5 ml) MSG (valfritt)

1 tsk (5 ml) flytande rök (valfritt)

1 tsk (5 ml) cayennepepp

1 tsk (5 ml)) koriander

1 tsk (5 ml) chilipulver

6 msk (90 ml) sojasås

4 tsk (20 ml) Worcestershiresås

1½ koppar (360 ml) äppeljuice

4 koppar (960 ml) kallt vatten

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Börja med köttbitar, snarare än med kött som har skurits i biffar eller kotletter. (Biffar och kotletter skärs tvärs över fibrerna på köttet. Detta gör dem olämpliga för ryckiga.)

Kyl köttet ordentligt. Kallt kött är lättare att skära och fördröjer bakterietillväxt.

Putsa fettet från köttet. Det är omöjligt att få bort de fettstrimmor som är inmarmorerade i köttet, men du bör ta bort allt fett du kan.

Använd en lång skärkniv eller en elektrisk köttskärare för att skiva 7 mm tjocka remsor. Gör remsorna 1 till 2 tum (2,5 till 5 cm) breda. Skär köttet med säden, inte tvärs över kornet. Om köttet skärs över kornet blir det för ömtåligt efter att det torkat. Du kan avgöra om du har klippt remsan korrekt med ådring genom att dra i ändarna av remsan. Om du har klippt den ordentligt med kornet kommer remsan att sträcka sig; om inte, kommer muskelfibrerna att separera och remsan kommer att slitas sönder.

Kyl köttet igen medan du förbereder kryddblandningen.

Blanda och rör om kryddblandningen väl tills alla ingredienser är upplösta.

Kyl blandningen väl.

Lägg i köttstrimlorna och rör om dem då och då, speciellt under de första timmarna av härdningen. Kyl över natten.

Under morgonen den andra dagen, använd ett durkslag för att tömma vätskan från köttet. Skölj inte!

Torka och röka jerky:

Häng remsorna, lägg remsorna på rökställ eller lägg dem i rökkorgar av trådnät. (Trådnätskorgar är att föredra. Att hänga remsorna gör att mer av produkten kan bearbetas, men användningen av korgar gör bearbetningen enklare och snabbare.) En termometer krävs inte för nötkött, fläsk eller någon annan typ av kött om de föreslagna höga temperaturerna och långa bearbetningstiderna följs. Du kan använda en vanlig rökare med en värmekälla inuti.

För att underlätta torkning bör rökgasspjället vara helt öppet.

Torka vid 140°F (60°C) utan rök tills ytan är torr. Detta kommer att kräva minst en timme. Om remsorna är på trådnät, vänd dem efter 30 till 45 minuter för att förhindra att de fastnar.

Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök i 2 eller 3 timmar.

Höj temperaturen till 175°F (80°C) – för fjäderfä, höj temperaturen till 185°F (85°C) – och fortsätt att torka utan rök tills det är klart. Detta sista torknings- och tillagningssteg kommer att kräva cirka tre timmar. När jerkyen är klar kommer den att vara ungefär hälften av tjockleken på den råa jerkyen, och den kommer att tyckas ha tappat omkring 50 % av sin vikt. Den ryckiga kommer inte att knäppa när den böjs, men några av muskelfibrerna kommer att slita. Om jerkyen torkas tills den knäpper när den böjs får jerkyen längre hållbarhet, men den blir inte lika god.

Låt jerkyen svalna till rumstemperatur och antingen frys eller kyl den.

Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med ca 1 tsk.