Winner Smoked Cured Bacon Recipe

Vinnare rökt botad Bacon ReceptDet här receptet är säkert en vinnare. Jag följde Kutas recept ganska noggrant. För 16 pund använde jag följande botemedel: 1 1/2 kopp kosher salt ca 100 gram botemedel nr 1 3 koppar honung smaken är lite mer "hammy" än lönnboten, som jag gillar. Det var bara lite för salt för min smak. Du kan skära ner lite. Bara ett varningsord: Koka det på lägre värme än du skulle vara kikad, det kommer att brinna. Men kokta långsamt, du kommer att få en underbar doft och det gör bra. Jag älskar smaken av detta bacon och kommer att göra det igen och justera tills jag blir perfekt för mig. En målvakt!

Ingredients

16 pund fläskmage

För botemedlet:

1 ½ kopp kosher salt

Cirka 100 gram kur #1

3 koppar honung

Preparation

Skölj av kuren efter 6 dagar i kylen och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter.

Torka den i Bradley i 1 timme vid 140ºF (60ºC), applicera sedan Hickory-rök tills den når 127ºF (52,7ºC) (cirka 3,5 timmar).

Sänk temperaturen till 120ºF (48,9ºC) och låt det ryka i ytterligare en halvtimme.

Smaken är lite mer "hammy" än lönnkuren, som jag gillar. Det var bara lite för salt för min smak men inte mycket. Nästa gång ska jag dra ner lite. Jag gillar det här receptet och kommer att göra det igen och försöka få ner det till perfektion i framtiden.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now