Wet Cured Smoked Bacon

Våt härdad rökt BaconNär du gör våt härdad rökt bacon kommer strukturen att vara mer som den kommersiella bacon du köper i butiken.

Om du har mer än en mage är det bäst att bota dem i separata containrar. Men om du staplar dem måste du granska dagligen. I det här fallet betyder översyn av att ta bort magen från saltlösningen, rör om saltlösningen och roterande magar från topp till botten, innan du byter ut dem i saltlösningen. Personligen skulle jag inte stapla mer än två.

Salt är viktigt för härdningsverkan. Du kan minska saltet, men i allmänhet bör du öka härdningstiderna. Ett vått botemedel kallas en pickle. Socker behövs inte och när det läggs till kallas det en söt pickle. Observera att socker tar skärpan från saltet. Om du vill ha en sötare bacon kan du lägga till mer socker.

När du använder ett vått botemedel är det i allmänhet snabbare än ett torrt botemedel. Med magen bacon kommer du i allmänhet att våta botemedel 4 - 5 dagar, för i allmänhet 7 dagar med torrt botemedel. Som jag nämnde i den andra tråden blev jag förvånad över att upptäcka att de flesta Tasso Ham -recept bara krävde flera timmars härdning.

Ingredients

The Brine:

4 liter vatten; dividerat

1 kopp inläggningssalt (10 ounces)

1/4 kopp farinsocker; packade

1/4 kopp lönnsirap

3 uns rosa salt (aka InstaCure #1, Prague Powder #1; Modern Cure #1; TCM)

Till detta kan du lägga lagerblad, vitlök, hela pepparkorn mm.

Preparation

Tillsätt 2 liter vatten i en 3-4 liter icke-reaktiv kastrull. Tillsätt alla ingredienser utom kuren. Koka upp och låt sjuda; rör hela tiden tills allt salt och socker är upplöst.

Tillsätt 2 liter isvatten och låt svalna. Du kan kyla saltlaken snabbare genom att tillsätta 2 pund is istället för isvattnet. När blandningen har svalnat, tillsätt det rosa saltet och rör om tills det är helt upplöst. Innan du använder inläggningen måste den vara mellan 38 (3,3 C) grader F – 40 (4,4 C) grader F.

Innan du röker, skiva en liten bit och stek den. Om det är för salt, blötlägg det i kallt vatten i en timme, byt vattnet en gång under den tiden.

Beroende på storleken på behållaren, och se till att du inte packar köttet i, kommer detta att härda upp till 16 lbs kött eller bacon. Det spelar ingen roll om du härdar 5 lbs eller 1 6 lbs. Med denna mängd saltlake; du kommer att få samma resultat, även om det kommer att vara ett slöseri med förråd om du använder denna mängd för en liten köttbit.

Den allmänna regeln är att du behöver minst 50% vikt i saltlake lika med grönvikten på köttet/fettet. Till exempel, om du vill bota 8 lbs bacon eller annat kött, behöver du minst 4 lbs saltlake innan du lägger till de andra ingredienserna.

Fyra pund vatten (och/eller andra vätskor) motsvarar 2 liter. Om du minskar vätskan i receptet måste du också minska alla andra ingredienser proportionellt – det inkluderar boten.