UK Smoked Back Bacon Recipe

Storbritannien rökt Bacon Recept



Det här är receptet som jag kallar UK Smoked Back Bacon eftersom Back Bacon tenderar att vara vår favorit i Storbritannien. Naturligtvis har vi andra nedskärningar, till exempel Streaky. Jag har gjort den här i några år nu och finjusterat receptet. Som ett resultat tror jag att jag fick det som verkar vara det definitiva för mig. Du kan ändra botemedel för att passa personalval. Även om jag får bra konsekventa resultat med det, tror jag att detta recept förmodligen är av mer intresse för brittiska Bradley -användare. Hur som helst, det är så jag gör rökt tillbaka bacon.

Ingredients

Fläskkarré

Jag föreslår att du frågar din lokala slaktare och berättar vad du gör.

Omvänt, stormarknader har helt adekvat fläskfilé tillgänglig.

En sidfläsk runt 5 lb / 2,5 kg är en idealvikt.

Laycock's Sweet Dry Cure (leverantör i Storbritannien: Weschenfelders)

Preparation

Putsa köttet och ta bort skinnet och lämna kvar några millimeter fett.

Tvätta i kallt vatten och torka sedan ordentligt med hushållspapper.

Väg upp sidfläsk och väg sedan upp Laycock's Sweet Dry Cure med en hastighet av 7,3 %. (t.ex. 2,5 kg / 2500 gram fläskkarré kräver 183 gram kur)

Gnid in kuren noggrant i köttet för att säkerställa fullständig täckning. Det mesta går på köttsidan med en mindre mängd på fettsidan (förhållande ca 75:25)
Lägg sidfläsk med fettsidan nedåt i en förseglad plastbehållare av livsmedelskvalitet och ställ sedan i kylen i en vinkel så att vätskan kan rinna av.

Torkad sidfläsk i 5 – 7 dagar, ju längre kur desto torktumlare bacon.

Häll av vätska varannan dag och kassera.

Efter 5 – 7 dagar tvätta köttet noggrant i flera byten av kallt vatten och låt det sedan ligga i kallt vatten och dra i cirka 30 minuter. Torka ordentligt.

Kallrök i Bradley Smoker med ekbisquetter i 4 timmar.

Slå in tätt i matfilm och ställ i kylen i minst 24 timmar så att köttet kan sätta sig efter torkningen och rökningen.

Skiva enligt kraven, föreslå cirka 3 – 4 mm tjocklek.

Vakuumförsegla runt ett halvdussin utslag per förpackning.

Vakuumförslut ändarna, de är fantastiska i soppor, omeletter och andra rätter.

Förseglade baconförpackningar kan förvaras i upp till 4 – 6 veckor. Originalköttet måste dock vara av högsta kvalitet, färskt och tillagat på en sanitär metod för att uppnå optimal hållbarhet vid vakuumförpackning. All ömtålig mat ska förvaras i kyl.

Koka innan du äter.

Förpackningar kan frysas om de mot förmodan inte kommer att ätas inom några veckor!

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now