Dry-Cured Lonza Recipe

Torrhöjd Lonza ReceptLonza är torrtäckt fläskkant. Det liknar något prosciutto och coppa i smak, men det är mycket mer ömt och det botas i en mycket kort tidsram. Vissa människor frågade mig varför inte använda Cure #2, eftersom det skulle försäkra dig om att du har en säker produkt. Men om du läser receptet med uppmärksamhet ser du att det saltade köttet var inslaget i Saran -wrap i kylen i 2 veckor. Gott om tid att ordentligt bota ett snitt av fläskkant som är mindre än 2 ″ tjockt. Jag höll koll på vikten när härdningsprocessen fortsatte. Normalt, med 30% viktminskning har en tillräcklig mängd fukt lämnat köttet för att förhindra att "dåliga" bakterier blomstrar. Denna ländor tappade 50% av sin ursprungliga vikt, har ingen skal, och smaken och färgen är konsekventa genom det botade köttet. Denna Lonza är lättare att göra än bacon och är ett bra komplement till alla antipasto -brickor. Receptet togs från hantverket av italiensk torr härdningssalami av M. Rulman och B. Polcyn och ser ganska darn välsmakande bot 2 eller inget botemedel 2.

Ingredients

En fläskfilé (om möjligt, välj ryggsektionen längre bak på en gris)

För Rub:

1 kopp icke-jodiserat salt

1 msk nymalen svartpeppar.

Pepparkorn efter smak

Saran wrap

Preparation

Klipp bort eventuella lösa muskler, silverskinnet och det mesta av fettet från länden. Gör en rub med 1 kopp icke-jodiserat salt och en msk nymalen svartpeppar.

Häll i lite pepparkorn om du vill.

Gnid in hälften av kuren i köttet och linda in med Saran wrap, ta bort all luft.

Förvara i en vecka i kylskåp. Vänd länden varannan dag. Vätskan kommer att tvingas bort från länden när den härdar.

Ta bort länden, skölj i kallt vatten och gnid in den andra hälften av kuren.

Förvara i kylen ytterligare en vecka.

Efter härdning i ett par veckor är den redo att hängas.

Köttet tappar fukt, går ner i vikt, eftersom det botar. Efter 2 veckors härdning i kylen. ta bort Lonza och skölj i kallt vatten.

Torka av länden med rött vin och täck den sedan med svartpeppar. Slå in den i pappret, väg den och häng den på en sval plats.

Väg Lonza. Den är klar när den har tappat minst 33 % av sin ursprungliga vikt. Jag tog ner min när den hade tappat 50%.

Fin vit mögeltillväxt kommer att börja bildas.

Skiva Lonza ca 0,025 tum tjocka.