Smoked Thuringer Sausage Recipe

Rökt Thuringkorv Recept



Charcuterie, "Hantverket av saltning, rökning och härdning"; Av Michael Ruhlman & Brian Polcyn.

Servera denna läckra korv med ost och kex, eller i sig själv.

Njut av

Ingredients

1,75 kg benfri fläskaxel, i tärningar

½ kopp (80 g) Fermento

1 Lb (450 g) fläskryggfett, tärnad

1½ oz (40 g) koshersalt (3 msk)

1 tsk (6 g) rosa salt (InstaCure #1; Prague Powder #1; DQ Powder; TCM)

2 msk (20 g) dextros

2 tsk (8 g) svartpepparkorn, blötlagda i minst 1 timme i varmt vatten

½ tsk (2 g) torr mald senap

2 tsk (8 g) mald koriander

10 fot (3 meter) 32-35 mm svintarmen; eller 5 genomskinliga fiberhöljen 1,5 x 12 tum

Preparation

Mal fläskaxeln genom en stor tärning till en skål inställd i is. Mal inte tärnat fett under detta steg.

Lös upp Fermento i precis tillräckligt med vatten, 1/4 till 1/2 kopp (60 till 125 ml) för att göra en tunn pasta. Tillsätt köttet tillsammans med andra ingredienser, inklusive fett, och blanda noggrant för hand.

Packa blandningen i en panna eller plastbehållare och tryck ut eventuella luftfickor. Täck med plastfolie, tryck ner så att det nuddar köttet och ingen luft kommer in i det.

Kyl i 3 dagar. Blandningen ska ha en fin röd färg efter 3 dagar.

Mal om blandningen genom den lilla formen. Fräs en liten bit, smaka av och justera eventuellt kryddningen.

Stoppa korven i fat. Jag använde oätliga fibrösa höljen.

Häng på rökpinnar och låt torka i 10 timmar i rumstemperatur (65 till 70 °F/18 till 21 °C). Jag har en digital temperaturbrytare på min OBS så jag hängde dem i rökaren för att torka med den övre ventilen helt öppen; med temperaturomkopplaren inställd på 65 °F.

Efter torkning kallrökas korvarna vid lägsta möjliga temperatur, helst under 37 °C i 5 timmar. Jag använde hickory bisquettes för hela röken. Färgförändringen efter den kalla röken är fantastisk.

Höj temperaturen på rökaren till 180 °F/82 °C och låt korvarna till en innertemperatur på 150 °F/65 °C.

Överför till ett isbad för att kyla helt och kyl sedan.

Valfritt: Om du använder fibertarm, gillar jag att doppa korvarna i kokande vatten för att krympa skalen och sedan överföra dem till ett isbad.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now