Rökt Skinka Hocks
Letar du efter ett läckert och smakfullt sätt att förbereda fläskhockar? Titta inte längre än detta saltlösning och rökrecept! Med ingredienser som lövblad, svarta pepparkorn och hela kryddnejlikor kommer detta recept att infusera dina hockor med ett djup av smak som säkert kommer att imponera. Helt enkelt saltlösning i två dagar, lufttorka över natten och rök i fem timmar för vattenvattenresultat.
Ingredients
2 liter vatten
100 gram koshersalt
100 gram farinsocker
2 lagerblad
2 msk svartpepparkorn
2 msk hela kryddnejlika
Preparation
Rök:
Ställ in din rökare med tillräckligt med ved för att röka i 5 timmar.
Ställ in rökarens temperatur på ~ 5 timmar. Beroende på storleken på hasen och den yttre omgivningstemperaturen kan du behöva mer eller mindre tid.
Metod:
Hetta upp vattnet och lös upp salt och socker. Låt vattnet svalna helt och lägg i lagerblad, pepparkorn och kryddnejlika.
Tillsätt haserna och saltlaken i ett stort glas- eller plastkärl och se till att allt är täckt av saltlake. Om du behöver mer, tillsätt mer av vattnet, sockret och saltlaken.
Saltla hasen i 2 hela dagar.
Ta bort haserna från saltlaken och låt dem vila på ett galler och panna i ditt kylskåp över natten.
Efter 12 timmars lufttorkning är de redo att rökas.
Placera haserna i din 250ºF rökare i ~ 5 timmar eller tills deras inre temperatur är 200ºF.
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now