Smoked Scotch Eggs

Rökt Scotch Eggs

Dan Shahin

Dessa rökta skotska ägg är den mest fantastiska godbiten.

Ingredients

Korvkött (80-100 g per ägg)

Stora frigående ägg

Favorit Rub – vi använde:

2 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1 tsk Lökpulver

1 tsk paprika

Brunt socker

1 tsk Senapspulver

1 tsk torkad salvia

1 tsk fänkålsfrön

Preparation

Metod:

Koka äggen i ca. 6 minuter. Det här är den svåraste delen, att få den perfekta äggulan.

Ta bort äggen och lägg dem i en skål med isvatten för att stoppa nedkylningsprocessen och hjälpa till att chocka skalet för enkel skalning.

Ställ åt sidan i minst 30 minuter eller tills du är redo att använda dem.

På ett ark med klamfilm av ditt korvkött och tryck till en stor platt cirkel, ca 5 mm tjock och stor nog att linda runt ägget.

Lägg ägget i mitten av korvköttsskivan och varva ägget med fingrarna för att jämna till fogarna.

Rulla det skotska ägget i händerna för att säkerställa att du har en fin rund boll.

Strö ut valfri rub på en tallrik och rulla försiktigt varje skotskt ägg i rub för att säkerställa att det är lätt och jämnt täckt överallt.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now