Rökt Rosmarin lunchkött Recept
Detta rökt rosmarinlunchkött är bra för smörgåsar, subs osv. Alder, Cherry eller Hickory fungerar bra.
Ingredients
1 ryggbiffstek av fläsk (cirka 2 pund)
3 vitlöksklyftor - hackade
2 msk färsk rosmarin - finhackad
2 tsk havssalt
2 tsk nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, körsbär, Hickory
Preparation
Putsa ryggbiffsteken från eventuellt överflödigt fett. Om steken har en ojämn form, använd lite köksgarn för att binda den till en mer enhetlig form, som liknar en fotboll.
I en liten skål blanda ihop vitlök, rosmarin, havssalt, svartpeppar och olivolja. Bred ut över hela fläskfilén så att den blir jämnt belagd. Ställ in i kylen för att marinera i 4-6 timmar.
Ställ in rökaren på 275°F med valfria träbisquetter (hickory, äpple eller körsbär fungerar utmärkt).
Rök fläsket tills det når en innertemperatur på 155°F, cirka 3 timmar.
Ta bort fläsksteken från rökaren och ställ i kylen för att kyla.
När den är kyld, använd en köttskärare för att skära fläsksteken i tunna lunchköttskivor.
Lunch-köttet passar utmärkt till smörgåsar, subs, etc.
Recept av: Steve Cylka
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now