Rökt Quiche Lorraine Recept
Rökt Quiche Lorraine är ett klassiskt franskt recept som får en ny smak när du använder rökt bacon. Den är perfekt för brunch och kan serveras varm eller kall. Och dessutom är den frysvänlig och kan göras i förväg.
Ingredients
24 Mini tårta skal - frysta
200 g Bacon
¾ kopp schweizisk ost, strimlad
2 salladslökar - fint hackade
4 ägg
1¼ koppar mjölk
1 tsk dijonsenap
½-2 tsk chiliflakes (valfritt)
1-2 tsk rökt paprika
¼ tsk salt
¼ tsk mald svartpeppar
Preparation
Koka baconet i strimlor på en stor panna tills det är knaprigt.
Låt baconet rinna av på hushållspapper och smula sönder när det är kallt nog att hantera.
Ta ut tårtskalen från frysen för att tina något medan du förbereder smeten.
Värm ugnen till 375°F.
Blanda ihop bacon, schweizerost och salladslök i en skål.
Fördela blandningen mellan tårtskalen.
Vispa ihop ägg, mjölk, senap, chiliflakes, rökt paprika, salt och peppar.
Häll eller slev äggblandningen i varje tårtskal.
Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills ägget har stelnat i mitten och skalen har fått lite färg.
Njut av!