Rökt Drog fläsk Recept
Detta recept hänvisas till av många som ”det bästa rökt drog fläsk jag någonsin har smakat”. Det är bra direkt från rökaren men vissa säger att det är ännu bättre nästa dag, eftersom rök- och barksmaken tillför det inre köttet efter dragning. De flesta som har haft mitt dragna fläsk beställer aldrig fläsk igen när de äter ute. Att säga att restaurangen drog fläsk är en svik från det här receptet.
Ingredients
Gnid ingredienser:
⅛ Kopp salt
½ Kopp farinsocker
½ Kopp vitt socker
3 Tbsp Chili pulver
2 Tbsp paprika
1 ½ Tbsp svartpeppar
1½ Tbsp lökpulver
1 ½ Tbsp vitlökspulver
1 ½ Tbsp mald kummin
½ Tbsp cayennepeppar
1 Tbsp Accent
½ Tsk kanel
½ Tsk kokos
⅛ Kopp gul senap för att täcka fläskrumpa
1 (6-8 pund hel, fläskrumpa)
Ingredienser vinägersås:
½ Kopp äppelcidervinäger
½ Tbsp mörkt brunt socker
1 Tsp ketchup
1 Tsp Texas Pete's
¼ Tsp röd paprika flingor
¼ Tsp malen svartpeppar
¼ Tsp kosher salt
Preparation
Sikta alla rub-ingredienser i en medelstor skål och blanda väl. Avsätta. Putsa allt ytterfett från fläskrumpa. Täck generöst alla sidor av steken med senap.
Belägg överallt med rub och massera in det försiktigt.
Slå in i plastfolie och ställ i kylen i 12 till 24 timmar.
Ställ in rökarens temperatur på 250ºF (121,1ºC). När rökaren kommer upp i temperatur, placera oinpackad fläskrumpa i rökaren. Ställ in ventilerna på ½ öppna. Slå på rökgeneratorn under de första 4 timmarna av kokningen med hickory. Vrid sedan upp rökaren till 280ºF (137,8ºC).
Koka i cirka 2 timmar per pund tills den inre temperaturen når 204ºF (95.6ºC).
Ta ur rökaren, ett tält i aluminiumfolie, och låt vila i 30 min. Ta bort stanniol och dra med gafflar. Strö över ½ kopp vinägersås och blanda väl.
Tjäna.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now