Rökt prosciuttofilé
Stekmiddag, det är en klassisk maträtt som vi alla är bekanta med. Det vi lär oss i livsmedelsindustrin är att denna framtida generation älskar att sätta nya snurr på klassiska rätter. Medan ett snitt av kött som är inslaget i Bacon inte är någon ny spelare i spelet, uppmuntrar jag dig att höja din nästa biffkväll med denna maträtt. Den rökt prosciutto filet. Den tunna, känsliga prosciutto krymper in och förseglar smöret och kryddningarna i din biff. Min fru och jag hade en rolig tid att gå live på Instagram och laga den här maträtten i vårt kök. Så lägg en ny snurr på en gammal klassiker för din nästa biffmiddag och prova det här receptet! Glad rökning!
Ingredients
2 8 Oz bifffiléer
2 förpackningar prosciutto
1 brasiliansk Steakhouse Marinad
1 msk havssalt
¼ kopp vatten
1 msk vitvinsvinäger
¼ kopp olivolja
4 msk smör
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker Non-Stick silikonmattor
Bradley Smoker Tools
Thermoworks Timestick Trio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: Öl
Temperatur: 226ºF (107,8ºC)
Röktimer: 60 minuter
Timer: 120 minuter
Preparation
Marinera steken – Tillsätt 1 paket brasiliansk marinad i en liten skål, ¼ kopp vatten. ¼ kopp olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och rör om. Dags att marinera steken – lägg till steken i rosetten, täck över och kyl i kylen i 6 timmar.
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Ta bifffiléerna och lägg dem på en skärbräda. Ta 2 msk smör, lägg ovanpå biffen och linda in hela biffen i prosciutto. Se till att steken inte har några öppningar så att smöret inte läcker ut.
Koka på Bradley-rökaren i cirka 2 timmar eller tills innertemperaturen når 150ºF (65,6ºC).
Ta ur rökaren och skär i små strimlor. Strö havssalt ovanpå biffen och njut!
Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa
Öl
Trä
Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.
Shop Now