Smoked Prosciutto Filet

Rökt prosciuttofilé



Stekmiddag, det är en klassisk maträtt som vi alla är bekanta med. Det vi lär oss i livsmedelsindustrin är att denna framtida generation älskar att sätta nya snurr på klassiska rätter. Medan ett snitt av kött som är inslaget i Bacon inte är någon ny spelare i spelet, uppmuntrar jag dig att höja din nästa biffkväll med denna maträtt. Den rökt prosciutto filet. Den tunna, känsliga prosciutto krymper in och förseglar smöret och kryddningarna i din biff. Min fru och jag hade en rolig tid att gå live på Instagram och laga den här maträtten i vårt kök. Så lägg en ny snurr på en gammal klassiker för din nästa biffmiddag och prova det här receptet! Glad rökning!

Ingredients

2 8 Oz bifffiléer

2 förpackningar prosciutto

1 brasiliansk Steakhouse Marinad

1 msk havssalt

¼ kopp vatten

1 msk vitvinsvinäger

¼ kopp olivolja

4 msk smör

    Använd utrustning:

    P10 Bradley Smoker

    Bradley Smoker hopfällbart bord

    Bradley Smoker Non-Stick silikonmattor

    Bradley Smoker Tools

    Thermoworks Timestick Trio

    Thermoworks Thermapen One

    Bradley Smoker Inställningar:

    Trä: Öl

    Temperatur: 226ºF (107,8ºC)

    Röktimer: 60 minuter

    Timer: 120 minuter

    Preparation

    Marinera steken – Tillsätt 1 paket brasiliansk marinad i en liten skål, ¼ kopp vatten. ¼ kopp olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och rör om. Dags att marinera steken – lägg till steken i rosetten, täck över och kyl i kylen i 6 timmar.

    Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.

    Ta bifffiléerna och lägg dem på en skärbräda. Ta 2 msk smör, lägg ovanpå biffen och linda in hela biffen i prosciutto. Se till att steken inte har några öppningar så att smöret inte läcker ut.

    Koka på Bradley-rökaren i cirka 2 timmar eller tills innertemperaturen når 150ºF (65,6ºC).

    Ta ur rökaren och skär i små strimlor. Strö havssalt ovanpå biffen och njut!

    Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa

    Öl
    Trä

    Ölbisquetter för Bradley Smokers

    Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.

    Shop Now