Polish Sausage

Rökt Polsk korvIngredients

5 pund benfri fläskaxel; kubad

1 kopp isvatten

1 kopp fettfri torrmjölk eller sojaproteinkoncentrat

2 1/2 msk salt

1/2 msk socker

1/2 msk grov svartpeppar

1 stor färsk vitlöksklyfta

1 tsk rosa salt (InstaCure #1, Prague Powder #1 eller DQ curing salt #1)

1/2 hög tsk mejram

38-42 mm höljen för svin

Preparation

Började med några goda färska tärningar benfri fläskaxel. Se till att malningsutrustningen och köttet är kallt innan du maler kött genom en 3/8 tums malplatta.

Lägg köttfärs och resten av ingredienserna i en skål och håll din skål i en annan skål med is medan du arbetar. Detta förhindrar att din blandning går sönder. Blanda alla ingredienser extremt väl. När alla ingredienser är väl blandade, förvara ditt kött i kylen tills du är redo att stoppa i tarmar.

Stoppa in korven i höljena, bind i ringar och häng i en 130 grader F rökare med öppningen vidöppen tills höljena är torra. Jag gillar att använda hickory-pinnar för att hänga upp korven i rökaren.

När höljena är torra, öka gradvis temperaturen på rökaren till 160-165 grader F och lämna ventilen 1/4 öppen. Lägg till dina bisquetter i rökgeneratorn och applicera rök.

Det diskuteras mycket om hur länge man ska röka. De flesta helmuskelkött kommer bara att suga upp 2 timmars rök med till synes liten nytta utöver det.

Andra tror att korv gynnas av längre rök. Jag ansökte om 4 timmars hickory.

Rök korv tills den når en innertemperatur på cirka 152 grader F.

Ta bort från rökaren och duscha med kallt kranvatten tills innertemperaturen sjunker till 110 grader. Låt korven hänga i rumstemperatur i 30 minuter eller så, tills önskad blomning erhålls.

Ät direkt på en knaprig bulle med en god senap eller förvara i kylen eller frysen.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now