Maple Cured Bacon Recipe

Rökt Lönn härdad bacon ReceptSkäm bort dig till den vattniga glädjen av vår rökt lönn härdade bacon, perfekt balanserad med de söta och smakfulla anteckningarna från Maple, för en upplevelse som ingen annan.

Ingredients

Bota mix för 5 lbs. (2,25 kg) bacon:

3 msk (45 ml) Bradley Maple Cure (Använd inte mer än denna mängd.)

1 tsk (5 ml) lökgranulat eller lökpulver

1 tsk (5 ml) vitlöksgranulat eller vitlökspulver

1 tsk (5 ml) vitpeppar

1 till 3 msk lönnsirap (valfritt)

½ till 1 tsk imiterad lönnsmak (valfritt)

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,25 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

För den typ av bacon som är populär i USA, använd fläskmage. Om du vill göra bakbacon i brittisk stil, använd samma köttbit som används för skinka, eller använd ryggbiff eller rygg. I alla fall bör dock köttet inte vara mer än cirka 5 cm tjockt. Bredden och längden är inte viktiga, men fläskbitarna eller fläskskivorna måste vara tillräckligt små för att få plats i torkningsbehållaren och rökaren. Om köttet är mer än cirka 5 cm tjockt blir härdningstiden för lång

Blanda och applicera härdningsblandningen:

Väg fläsket. Om du använder mer än en konserveringsbehållare, beräkna separat den totala vikten av köttet du ska placera i varje behållare. Kyl köttet medan du förbereder kurmixen. (Varje plastmatbehållare med ett tättslutande lock - eller en stark plastpåse - fungerar som en härdningsbehållare.)

Förbered, beräkna och mät den erforderliga mängden härdningsblandning för varje behållare. Blanda denna härdningsblandning tills den är enhetlig.

Placera köttet i saltbehållaren(arna). Gnid in härdningsblandningen jämnt på alla ytor. Täck över och kyl. Ställ in kylskåpstemperaturen mellan 34°F och 40°F (2,2°C till 4,4°C).

Se över köttbitarna efter cirka 12 timmars härdning. (Översyn innebär att gnugga köttets ytor för att omfördela kuren.) Var noga med att blöta köttet med eventuell vätska som kan ha samlats i botten av behållaren.

Se över köttet ungefär varannan dag, tills den erforderliga härdningstiden har förflutit. (Härda en vecka per tum: Om den tjockaste biten är 1 tum, härda 1 vecka; om den tjockaste biten är två tum, härda hela satsen 2 veckor.)

När härdningen är klar, skölj varje bit fläsk mycket väl i ljummet vatten. Låt rinna av i ett durkslag och torka av med en pappershandduk.

Slå in varje fläskbit i en pappershandduk och linda sedan igen med tidningspapper. Kyl över natten.

Rökning av bacon:

Nästa morgon tar du bort papperet och torkar ytan på köttet framför en elektrisk fläkt, eller inuti en rökare som är uppvärmd till cirka 140 °F (60 °C). Om du använder en rökare, se till att spjället är helt öppet. Använd inte rök. Att torka ytan kommer att kräva en eller två timmar.

När ytan är torr, kallrök fläsket i 3 timmar. Om temperaturen i din rökkammare är högre än 85°F (cirka 30°C), kan röktiden behöva förkortas för att förhindra överdriven torkning.

Höj rökkammarens temperatur till cirka 150°F (65°C). Använd lönnträ och rök i cirka 2 eller 3 timmar tills ytan på baconet får en attraktiv rödbrun färg. Ta bort köttet från rökkammaren.

Låt köttet svalna i rumstemperatur i cirka en timme. Efter att ha svalnat i rumstemperatur, lägg baconbitarna i en behållare – utan lock – och kyl över natten. Du kan skiva baconet följande morgon. Frys in baconet som inte kommer att konsumeras inom cirka en vecka.

Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now