Rökt Korv och ölchili -recept
Detta chili -recept använder rökt korv istället för den traditionella marken nötkött.
Ingredients
1 msk olja
1 ½ kopp tärnad lök
1 ½ kopp tärnad selleri
1 ½ kopp tärnad röd paprika
2 pund rökt korv, skivad i ½ i skivor (se receptet för rökning av butiksköpt korv)
2 vitlöksklyftor - hackade
En burk på 28 oz tärnade tomater
2 burkar kidneybönor - sköljda och avrunna
1 burk svarta bönor - sköljda och avrunna
1 flaska öl
3 msk tomatpuré
3 msk chilipulver
2 msk farinsocker
1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
Preparation
Värm olja på medelvärme, i en holländsk ugn eller stor gryta.
Tillsätt lök, selleri, peppar och vitlök i den holländska ugnen och stek, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka.
Lägg i skivad rökt korv och koka under omrörning ofta i ca 5-7 minuter.
Rör ner resten av ingredienserna och låt koka upp.
Sänk värmen, rör om och täck med ett lock.
Låt kylan sjuda i 90 minuter.
Servera varm.