Smoked sausage and beer chili

Rökt Korv och ölchili -recept



Detta chili -recept använder rökt korv istället för den traditionella marken nötkött.

Ingredients

1 msk olja

1 ½ kopp tärnad lök

1 ½ kopp tärnad selleri

1 ½ kopp tärnad röd paprika

2 pund rökt korv, skivad i ½ i skivor (se receptet för rökning av butiksköpt korv)

2 vitlöksklyftor - hackade

En burk på 28 oz tärnade tomater

2 burkar kidneybönor - sköljda och avrunna

1 burk svarta bönor - sköljda och avrunna

1 flaska öl

3 msk tomatpuré

3 msk chilipulver

2 msk farinsocker

1 tsk salt

½ tsk cayennepeppar

Preparation

Värm olja på medelvärme, i en holländsk ugn eller stor gryta.

Tillsätt lök, selleri, peppar och vitlök i den holländska ugnen och stek, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka.

Lägg i skivad rökt korv och koka under omrörning ofta i ca 5-7 minuter.

Rör ner resten av ingredienserna och låt koka upp.

Sänk värmen, rör om och täck med ett lock.

Låt kylan sjuda i 90 minuter.

Servera varm.