Rökt ingefära honung ananas glaserad Revbensspjäll Recept
Jag valde det här receptet som en förändring från tomatbaserade BBQ såed revben och de fungerade bra. De var fall från varandra och glasyren i slutet skickade dem in i den himmelska kategorin.
Prova, dina tabletter kommer att tacka dig!
tsquared
Ingredients
Ananas honungsmarinad:
2 dl kycklingbuljong
1 kopp sojasås
1 kopp ketchup
½ Kopp ananasjuice (jag använde färskfärs istället)
½ Kopp honung
¼ Kopp sherry
2 msk farinsocker
1 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor - pressade
1 tsk färskmalen peppar
1 tsk icke-jodiserat salt
2 plattor på 3,8 lb (per platta) och nedre revben
Ingefära honungsmarinad:
2 msk sojasås
2 tsk riven ingefära
½ Tsk färskmalen svartpeppar
1 kopp honung
Preparation
Blanda alla ingredienser till marinaden, låt koka upp, låt sjuda i 15 minuter
Häll avsvalnade marinaden på klippta revben och marinera över natten.
Jag använde äppelpuckar för 3 timmars rök vid 200°F, dörrtemp.
Efter rökning hällde jag revbenen i överbliven marinad och slog in dem i folie och sedan in i ugnen vid 225°F i 3 timmar.
Medan revbenen var i ugnen gjorde jag glasyren genom att blanda ingredienserna och puttra i 10 minuter och låt den sedan svalna.
30 minuter innan servering drog jag ut revbenen och la på glasyren och sedan tillbaka in i ugnen.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now