Rökt Honung senap botad bacon Recept
Skäm bort dig med de vattniga smakerna av hemlagad bacon med detta lätt att följa recept. Belagd i en härlig blandning av honung och senap är fläskmagen saltad i tre dagar, kallt rökt till perfektion och skivas sedan i remsor som kan kokas till krispig perfektion i ugnen. Med tillstånd av Alton Brown-matnätverk.
Ingredients
200 G (1 kopp) salt
200 G (1 kopp) socker
55 G (2 oz) honung
15 Ml (3 msk) senapspulver
450 G (1 lb) fläskmage
Preparation
I en liten skål, kombinera salt och socker.
Fördela honung jämnt över fläskmagen och täck sedan med senap.
Fördela salt- och sockerblandningen generöst över senapen.
Lägg i en återförslutbar plastpåse och ställ i kylen i 3 dagar.
När tre dagar har gått, ta bort fläsket från saltlaken, skölj magen och torka torrt med hushållspapper.
Lägg på ett galler över en plåt och ställ framför en fläkt i 1 timme för att bilda en pellicle.
Kall rök i 4 till 6 timmar. Använd äppelbisquetter
Kyl köttet i frysen i en timme för att stelna, så att det lätt kan skäras i baconremsor.
Skiva det du behöver och förvara resten i en fryssäker påse i kylen eller frysen.
Föreslagen tillagningsmetod:
Lägg baconstrimlorna på en plåt med galler och ställ in i en kall ugn.
Sätt ugnen på 400° F. och tillaga i cirka 12 till 15 minuter, beroende på hur krispigt du gillar ditt bacon.
Ta bort från gallret och låt rinna av på hushållspapper. Njut av!
Recept med tillstånd av Alton Brown-Food Network
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now