Smoked Hillbilly Bacon Recipe

Rökt Kullbacon Recept



Baconet kom ut bra!. Det är så magert och smaken är fantastisk. Jag kan inte tro hur lätt detta är med BS. Baconet kostade mig cirka 2,50 pund att göra. Det är mycket mindre än livsmedelsbutiken och det är mycket smalare, så det går längre. Plus underhållningsvärdet är ovärderligt.

Från: telefonkille

Ingredients

En boneless fläskrumpstek (Boston Butt)

½ kopp varje farinsocker, Morton's Tender Quick och honung (lönnsirap eller melass kan ersätta)

Preparation

Blanda farinsockret och Tender Quick noggrant. Dela steken på mitten horisontellt.

Bestryk båda halvorna noggrant med socker/Tender Quick-blandningen och gnid in väl.

Skaka av överskottet och lägg steken i stora plastpåsar med ziplock.

Ställ i kylen i 6-7 dagar för att härda.

På den 3:e dagen, häll av eventuell poolad vätska, vänd påsen och sätt tillbaka till kylen.

Sista dagen tar du bort köttet ur påsen och sköljer noga i kallt vatten.

Blötlägg i kallt vatten i 2 timmar för att få bort en del av sältan.

Efter blötläggning, ta bort och klappa torrt med hushållspapper.

Värm honung, melass eller lönnsirap, precis så att det blir tunt, och pensla på köttet. Rök vid 200 ° F tills du når 140 ° F i den tjockaste delen. Kyl i kylen. När du är redo att äta, skiva till önskad tjocklek och använd som vanligt bacon.