Smoked Hawaiian Style (Portagee) Sausage Recipe

Rökt hawaiisk stil (Portagee) korv Recept



Hawaiians hänvisar ofta till denna korvstil som "Portagee Sausage" (ingen förolämpning avsedd). Portagaee Sausage är den hawaiianska variationen i portugisiska Linguica. Det är sötare och inte så "hett" som de ursprungliga korv i Linguica-stil. Formeln utvecklades till följd av att jag smakade på flera olika versioner av Hawaiian korv och valde mina favoritsmaker.

Från Kamanodental

Ingredients

2 ¼ Lb fläskrumpa

¾ Lb fett rygg

2 tsk salt

6 msk rörsocker, brunt

2 msk paprika

1 tsk fosfater (valfritt)

½ tsk Instacure #1

2 tsk vitlök - granulerad

1 tsk anis - mald

4 msk ananasjuice

3 msk sojasås

1 msk varm sås - valfritt (jag gillar att använda röda italienska pepparflingor)

32 mm svintarm

Preparation

Skär köttet och fettet i tärningar, frys in delvis och mal dem sedan tillsammans genom kvarnens mellanplatta.

Kombinera saltet, Instacure # 1, och fosfatet med ananasjuicen; rör om väl för att lösas upp och blanda sedan väl med köttet.

Strö socker, paprika, vitlök och anis över köttet; häll i soja och varm sås och blanda väl.

Kyl 12 timmar för att utveckla smaker i köttet.

Fyll i 32 mm svintarmen; binds av i par–8 tum långa.

Lufttorka höljena; en liten fläkt hjälper till här.

Placera i en 160°F förvärmd rökare; applicera en lätt rök och håll kvar tills korvens innertemperatur är 150°F (använd din rökmetod om annan).

Kyl vid rumstemperatur; kyl sedan (extramaterial kan vakuumförslutas och frysas).