Rökt hawaiisk stil (Portagee) korv Recept
Hawaiians hänvisar ofta till denna korvstil som "Portagee Sausage" (ingen förolämpning avsedd). Portagaee Sausage är den hawaiianska variationen i portugisiska Linguica. Det är sötare och inte så "hett" som de ursprungliga korv i Linguica-stil. Formeln utvecklades till följd av att jag smakade på flera olika versioner av Hawaiian korv och valde mina favoritsmaker.
Från Kamanodental
Ingredients
2 ¼ Lb fläskrumpa
¾ Lb fett rygg
2 tsk salt
6 msk rörsocker, brunt
2 msk paprika
1 tsk fosfater (valfritt)
½ tsk Instacure #1
2 tsk vitlök - granulerad
1 tsk anis - mald
4 msk ananasjuice
3 msk sojasås
1 msk varm sås - valfritt (jag gillar att använda röda italienska pepparflingor)
32 mm svintarm
Preparation
Skär köttet och fettet i tärningar, frys in delvis och mal dem sedan tillsammans genom kvarnens mellanplatta.
Kombinera saltet, Instacure # 1, och fosfatet med ananasjuicen; rör om väl för att lösas upp och blanda sedan väl med köttet.
Strö socker, paprika, vitlök och anis över köttet; häll i soja och varm sås och blanda väl.
Kyl 12 timmar för att utveckla smaker i köttet.
Fyll i 32 mm svintarmen; binds av i par–8 tum långa.
Lufttorka höljena; en liten fläkt hjälper till här.
Placera i en 160°F förvärmd rökare; applicera en lätt rök och håll kvar tills korvens innertemperatur är 150°F (använd din rökmetod om annan).
Kyl vid rumstemperatur; kyl sedan (extramaterial kan vakuumförslutas och frysas).