Rökt gnuggas Revbensspjäll Recept
Generöst belagd i en smakrik gnugga och långsamt rökt till perfektion, levererar detta recept en vattnig kombination av rökig, saftig och perfekt kryddat kött som gör att du längtar efter mer.
Ingredients
Gnugga:
Till rubbet behöver du 3 kanelstänger, 60 ml (¼ c) vardera anistjärna, fänkål, pepparkorn och 90 ml (⅓ c) farinsocker.
Övrig:
2 skivor babyback ribs – ca. 1,25 till 1,5 kg (2 ½ till 3 lbs)
125 ml (½ c) teriyakisås
Preparation
Kvällen innan du planerar att tillaga revbenen, mal ihop rub-ingredienserna i en kaffekvarn eller matberedare och blanda dem med farinsocker.
Gnid in revbenen med teriyakisåsen och täck med rub.
Lägg revbenen i en plastpåse och ställ i kylen över natten.
Nästa dag, ta ut revbenen från kylen, klappa ner med eventuell kvarvarande gnidning och låt stå i 25 till 30 minuter.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till ungefär 95°C till 100°C (200°F till 220°F).
Överför revbenen till Bradley Smoker och använd bisquetter med äppelsmak och koka i cirka 4 timmar.
Att tjäna:
Låt stå i 5 till 10 minuter innan du skär upp för servering.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now