Rubbed Spare Ribs Recipe

Rökt gnuggas Revbensspjäll Recept



Generöst belagd i en smakrik gnugga och långsamt rökt till perfektion, levererar detta recept en vattnig kombination av rökig, saftig och perfekt kryddat kött som gör att du längtar efter mer.

Ingredients

Gnugga:

Till rubbet behöver du 3 kanelstänger, 60 ml (¼ c) vardera anistjärna, fänkål, pepparkorn och 90 ml (⅓ c) farinsocker.

Övrig:

2 skivor babyback ribs – ca. 1,25 till 1,5 kg (2 ½ till 3 lbs)

125 ml (½ c) teriyakisås

Preparation

Kvällen innan du planerar att tillaga revbenen, mal ihop rub-ingredienserna i en kaffekvarn eller matberedare och blanda dem med farinsocker.

Gnid in revbenen med teriyakisåsen och täck med rub.

Lägg revbenen i en plastpåse och ställ i kylen över natten.

Nästa dag, ta ut revbenen från kylen, klappa ner med eventuell kvarvarande gnidning och låt stå i 25 till 30 minuter.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till ungefär 95°C till 100°C (200°F till 220°F).

Överför revbenen till Bradley Smoker och använd bisquetter med äppelsmak och koka i cirka 4 timmar.

Att tjäna:

Låt stå i 5 till 10 minuter innan du skär upp för servering.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now