Rökt Fläskkotletter Med jordgubbs rabarberkompottrecept
Rökt fläskkotletter på en Bradley -rökare, vad kan bli bättre än så? Här är vad som kan bli bättre, kock Ted -läsaren som visar hur du röker dessa fläskkotletter på Bradley -rökaren till perfektion!
Ingredients
Bradley Smoker Jerky rack och vanligt rökställ
4 x 2 tum tjockt skuren fläskkotlett t-ben, med rygg och filé intakt
4 msk honung
8 msk Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda (var generös!)
Jordgubbsrabarberkompott:
1 pint färska jordgubbar, skalade
2 Stora stjälkar färsk rabarber
⅓ kopp farinsocker
⅓ Kopp vitt socker
½ kopp äppeljuice
½ tsk citronskal
1 msk färsk citronsaft
2 msk Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce
1 tsk kallt smör
Kosher salt och nymalen svartpeppar efter smak, smak
Preparation
Pensla fläskkotletterna på ena sidan med honung och strö sedan jämnt över cirka 1 msk Bone Dust™ BBQ-krydda som pressar in kryddan i köttet.
Vänd på kotletterna och upprepa processen.
Lägg fläskkotletter på rökgallret.
Förvärm Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner med Cherry Bisquettes och ställ in temperaturen till 250°F.
Sätt in en termometersond i den tjockaste delen av en fläskkotlett nära benet. Ställ in termometern för inre temperatur på 145-150°F för medel till medelbra genomstekt. Du kan göra mindre om du vill. Jag personligen gillar kotletterna vid 140°F.
Rök kotletter i cirka 2½ – 3 timmar tills önskad innertemperatur uppnås.
Förbered under tiden den rökta jordgubbsrabarberkompotten.
Lägg jordgubbarna på ett Bradley Smoker Jerky-ställ och lägg dem i rökaren med fläskkotletter och rök jordgubbar i 30 minuter.
Ta bort jordgubbarna från rökaren och låt svalna.
När jordgubbarna ryker, skala och grovhacka rabarbern.
I en medelstor kastrull, tillsätt rabarbern, 2 sockerarter och äppeljuice, värm upp, rör om då och då tills rabarbern är mjuk, ca 10-12 minuter.
Tillsätt citronskal och saft.
Tillsätt Crazy Canuck Sauce och rökta jordgubbar.
Värm på medel-låg värme, rör om då och då tills jordgubbarna har mjuknat och kompotten är relativt tjock.
Rör ner 1 tsk kallt smör och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ställ åt sidan för att hålla värmen.
Ta bort fläskkotletter från rökaren.
Servera genast toppad med rökt jordgubbsrabarberkompott.