Rökt Fläsktrafik Med PLUM-CASSIS-recept
Förbered detta rökt fläskfilé med marinaden för plommonkasser och var redo att ta emot utmärkelserna för dina gäster. Det här receptet är det som övertygade mig om att du skulle använda din rökare för mer än bara lax. Det är från kokboken "Marinades" av Jim Tarantino. Bättre om du använder Apple, Cherry eller Pecan Wood. Hoppas att du tycker om det om du provar det.
Ingredients
2-3 msk hackade färska rosmarinblad
Äppel- eller apelsinjuice
3 Lb fläskfilé
Marinad:
6 färska plommon, urkärnade och grovt hackade (jag fryser in några från vårt träd varje sommar bara för detta recept)
¼ kopp creme de cassis likör
⅓ Kopp cidervinäger
¼ kopp torrt Madeiravin
2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
1 tsk torr senap
1 msk mörkt farinsocker
¼ tsk nyriven muskotnöt
Preparation
Koka plommon och cassis och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 min. Häftigt.
Kombinera plommonblandningen med vinäger, vin, vitlök, senap, socker och muskotnöt och puré.
Tillagningsmetod:
Kombinera marinad och rosmarin och marinera fläsket över natten eller i 8 timmar.
Ta bort fläsket och koka upp marinaden att tråckla med.
Använd äppeljuice i rökarens vattenpanna och rök fläsk med äpple, körsbär eller pekannöt tills den inre temperaturen når 140ºF.
Körsbär
Trä
Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.
Shop Now