Smoked Pork Tenderloin with Asian Rub Recipe

Rökt Fläsktrafik Med Asian Rub Recept



En av de fantastiska sakerna med min Bradley är att jag inte tvekar att komma ut och röka något. Det spelar ingen roll om jag inte arbetar med ett stort kött eller en hel fisk.

För det här receptet, som gjorde en perfekt söndagsmiddag för två, med en anständig mängd rester, använde jag en fläsk i ett pund. Låt mig säga att gurksalladen var underbar med fläsk. Men det var ännu bättre på en smörgås med fläskskivor nästa dag! Det är så enkelt, läckert och en perfekt folie för all den rökiga godheten.

Ingredients

The Asian Rub:

För en 1-kilos filé

En msk femkryddspulver

Mald ingefära - 1 msk

"Sugar in the Raw", Demerara-socker eller ljust farinsocker - 1 msk

Knäckta Szechuan-pepparkorn – en tsk eller mer om du vill ha mer kick

Granulerad vitlök - en msk

En halv tsk salt

Cirka ¼ kopp baconfett – detta håller ihop gnidningen och ger naturligtvis ännu mer smak.

Blanda allt ovanstående mycket väl och smeta blandningen över hela filén.

Kyl i minst fyra timmar eller över natten.

Låt filén stå utanför kylen i minst en timme innan du lägger den i rökmaskinen.

Gurksallad:

En halv kopp risvinsvinäger

Asiatisk söt chilisås – 2 msk

Citronskal - en tsk

En medelstor gurka, tunt skivad

Medelstor morot, finhackad

Halv liten rödlök, tunt skivad

Cirka ½ kopp tunt skivade rädisor

Färsk koriander hackad - ½ kopp

Hackade, torra rostade jordnötter ¼ kopp (tänk på när du tillsätter salt när du använder saltade jordnötter)

Salta och nymalen peppar efter smak

Preparation

Rökningsprocessen:

Värm först Bradley Smoker till 220 grader, olja sedan in ett galler väl. För 1-kilos filén var röktiden till en innertemperatur på 160 grader cirka två timmar.

Som alltid rekommenderat, låt det sitta i några minuter innan du skär upp det.

Gurksallad:

Vispa ihop vinäger, chilisås och citronskal i en skål. Tillsätt sedan gurka, morot, rädisor och lök och blanda sedan. Efter att ha kryddat med salt och peppar, täck över och svalna i minst 2 timmar.

För servering, häll av salladen och toppa den med koriander och jordnötter.