Rökt Fläsktrafik Med Asian Rub Recept
En av de fantastiska sakerna med min Bradley är att jag inte tvekar att komma ut och röka något. Det spelar ingen roll om jag inte arbetar med ett stort kött eller en hel fisk.
För det här receptet, som gjorde en perfekt söndagsmiddag för två, med en anständig mängd rester, använde jag en fläsk i ett pund. Låt mig säga att gurksalladen var underbar med fläsk. Men det var ännu bättre på en smörgås med fläskskivor nästa dag! Det är så enkelt, läckert och en perfekt folie för all den rökiga godheten.
Ingredients
The Asian Rub:
För en 1-kilos filé
En msk femkryddspulver
Mald ingefära - 1 msk
"Sugar in the Raw", Demerara-socker eller ljust farinsocker - 1 msk
Knäckta Szechuan-pepparkorn – en tsk eller mer om du vill ha mer kick
Granulerad vitlök - en msk
En halv tsk salt
Cirka ¼ kopp baconfett – detta håller ihop gnidningen och ger naturligtvis ännu mer smak.
Blanda allt ovanstående mycket väl och smeta blandningen över hela filén.
Kyl i minst fyra timmar eller över natten.
Låt filén stå utanför kylen i minst en timme innan du lägger den i rökmaskinen.
Gurksallad:
En halv kopp risvinsvinäger
Asiatisk söt chilisås – 2 msk
Citronskal - en tsk
En medelstor gurka, tunt skivad
Medelstor morot, finhackad
Halv liten rödlök, tunt skivad
Cirka ½ kopp tunt skivade rädisor
Färsk koriander hackad - ½ kopp
Hackade, torra rostade jordnötter ¼ kopp (tänk på när du tillsätter salt när du använder saltade jordnötter)
Salta och nymalen peppar efter smak
Preparation
Rökningsprocessen:
Värm först Bradley Smoker till 220 grader, olja sedan in ett galler väl. För 1-kilos filén var röktiden till en innertemperatur på 160 grader cirka två timmar.
Som alltid rekommenderat, låt det sitta i några minuter innan du skär upp det.
Gurksallad:
Vispa ihop vinäger, chilisås och citronskal i en skål. Tillsätt sedan gurka, morot, rädisor och lök och blanda sedan. Efter att ha kryddat med salt och peppar, täck över och svalna i minst 2 timmar.
För servering, häll av salladen och toppa den med koriander och jordnötter.