Rökt Fläsksouvlaki Recept
Denna rökt fläsk -souvlaki är full av smak. Servera den med grekisk sallad, ris eller på ett pitabröd.
Ingredients
1½ till 2 pund benfri fläskfiléstek
¼ kopp rödvinsvinäger
¼ kopp olivolja
1 msk salt
1½ msk färskmalen svartpeppar
2 msk vitlökspulver
2 msk paprika
2 tsk oregano
2 tsk socker
Träspett
Bradley Flavor Bisquettes – Lönn eller Ek
Preparation
Skär fläskkarrén i jämnstora 1-tums kuber.
Blanda ihop de återstående ingredienserna för att göra souvlakin rub/pasta.
Lägg det tärnade fläsket i en stor skål och tillsätt souvlaki-pastan. Kasta köttet så att allt är täckt. Täck med plastfolie och ställ i kylen i 1-2 timmar.
Blötlägg träspett i vatten i 20-30 minuter
Trä de marinerade fläsktärningarna på spetten. Placera spetten sida vid sida på rökgaller, se till att de inte rör vid varandra.
Starta rökaren med valfria träbisquetter (lönn eller ek fungerar mycket bra!). Ta upp rökaren till en temperatur på 250°F.
Placera fläskspetten i rökaren och koka tills innertemperaturen når 155°F, cirka 2½ timme.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now