Smoked Carnitas with tropical guacamole

Rökt Pork Carnitas med Tropical Guacamole Recipe



Smoked Pork Carnitas är en av de bästa sätten att förbereda fläskkött, rumpa eller klinga. Köttet är ömt och saftigt inne och krispigt på kanterna. Paired med färsk guacamole är helt enkelt oemotståndlig.

Ingredients

1 fläskstek (rumpa, skuldra eller blad)

3 msk socker

2 msk salt

2 tsk mald svartpeppar

2 tsk vitlökspulver

2 tsk torr oregano

2 tsk malet chipotlepulver

2 tsk mald spiskummin

2 tsk mald koriander

3 avokado

1 lime - saftad

1 medelstor tomat - tärnad

½ Ananas - skalad och urkärnad

2 Jalapenopeppar - kärna ur och finhackad

12 mjuka tortillaskal (eller fler) - mjöl eller majs

Preparation

Gör rubbet genom att blanda ihop sockret och alla kryddorna. Gnid rikligt med kryddblandningen över hela fläsksteken.

Ställ in rökaren på 225ºF med valfria träbisketter.

Rök fläsksteken tills den når en innertemperatur på 195 graderºF. Detta kan ta 14-18 timmar, beroende på utetemperaturen.

Dra fläsket i tunna strimlor, släng bort fett och ben.

Gör den tropiska guacamole genom att ta bort köttet från avokadon och lägg den i en medelstor skål. Mosa med en gaffel eller potatisstöt. Pressa limesaften och rör ner den i den mosade avokadon. Rör ner tärnad tomat, ananas och hackad jalapenopeppar.

Gör carnitas genom att lägga lite pulled pork på ett mjukt tortillaskal. Häll lite tropisk guacamole ovanpå.