Smoked Chipotle BBQ Riblets Recipe
This recipe is for Smoked Chipotle BBQ Riblets. We call riblets the portion you cut off the pork square ribs. Typically, people trim the spare ribs to cut into side ribs or St.Louis cut. Consequently, the riblets become a separate portion. Cut them into individual portions for easier smoking. Then smoke and wrap them in foil with a little beer. Essentially, beer steams the riblets, creating a super tender meat!
Ingredients
2 Lb fläskriblets
2 msk paprika
4 msk farinsocker
1 msk salt
1 msk chipotlepulver
2 tsk mald svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk mald koriander
½ kopp öl
1½ kopp BBQ-sås
Bradley Flavor Bisquettes – Premium Beer eller Whisky Oak
Preparation
Skär ribletter i individuella revbensdelar (cirka 1 tum tjocka).
Ställ in rökaren på 250°F med Premium Beer Bisquettes eller Whisky Oak Bisquettes.
Gör rubbet genom att blanda ihop paprika, farinsocker, salt, chipotlepulver, svartpeppar, spiskummin och koriander. Gnid in kryddblandningen över hela ribletterna. Lägg revbenen i rökaren och rök i 2 timmar.
Ta bort riblets från rökaren och lägg ut dem på aluminiumfolie. Lyft upp kanterna på foulen och häll ölen över riblets. Stäng och vik upp folien, se till att ölen inte häller ut. Lägg tillbaka de inslagna ribletterna i rökaren och koka ytterligare en timme.
Ta bort riblets från rökaren och ta ut dem ur aluminiumfolien.
Häll ribletterna i BBQ-sås och servera.
Recept av: Steve Cylka
Öl
Trä
Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.
Shop Now