Rökt Carnitas Recept
Du kan servera Carnitas många sätt. De kan ätas som en huvudrätt med bönor på sidan eller som fyllning i tamales, tacos och burritos eller med salsa som ett mellanmål.
Ingredients
1 benfri fläskrumpa 4 till 6 lb (du kan också använda ett ben i)
2 msk Adobo torr krydda eller efter smak
½ Tsk spansk paprika eller mer efter smak
¼ Gäng färsk koriander, hackad eller 4 matskedar torr
Salt/peppar efter smak (adobon har salt i sig)
2 Små burkar grön salsa verde
Preparation
Skär fläsket i 2-tums bitar och lämna fettet kvar.
Lägg bitar i ett glas 9 x 14 panna eller folie är också OK.
Tillsätt de torra ingredienserna och 1 burk salsa verde och blanda ihop.
Placera i 225°F förvärmd rökare och rök med 1 eller 2 puckar efter eget val. Jag använde Alder. Oroa dig inte om fläsket börjar koka lite.
När du har rökt klart, ta med fläsk till köket och blanda ihop och lämna all vätska kvar med fläsket.
Täck med folie och grädda vid 300°F i 3 timmar. Efter 1½ timmar kasta fläsk, och byt folie (töm inte vätska).
Efter att ha bakat i 3 timmar, ta bort folien, kasta fläsk och grädda i 30 minuter till.
Vätskan ska börja smälta ner.
Efter de första 30 minuterna, kasta fläsk igen och återgå till ugnen i ytterligare 30 minuter tills du har några knapriga fläskpartier. Vätskan borde nästan vara borta.
Ta bort fläskbitar från pannan och strimla med 2 gafflar. Du kan lägga till ytterligare en burk grön salsa verde när fläsket är strimlat (detta är valfritt).
Servera på stora mjöltortillas.
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now