Smoked Honest Cooking Chorizo Recipe

Rökt ärlig matlagning Chorizo Recept



Denna rökt ärliga matlagning Chorizo ​​är för mexikansk chorizo ​​snarare än spanska. Det finns många alternativ i båda fallen, men jag vet ingenting om att göra spanska chorizo. På den mexikanska sidan finns det dock några jag har använt. Det här är den jag vanligtvis använder som utgångspunkt. När du är klar kan du låta den sitta några timmar så att smakerna kommer att smälta. Men jag tycker att det är läckert strax efter att ha gjort det också. Kommer att hålla i kylen i några dagar, och det fryser fint.

Ingredients

1,10 Lb eller 500 gram malet fläsk

1 msk spiskummin

1 tsk korianderfrö

5 hela kryddnejlika

2 lagerblad

¼ tsk mald kanel

½ tsk oregano

½ tsk timjan

1 msk granulerad vitlök

1 tsk havssalt

5 hela pepparkorn (eller ½ tsk mald svartpeppar)

Rosta (valfritt) stjärnmärkta föremål separat, mal sedan och blanda allt.

Sen Lägg till:

2 msk ancho chile pulver ELLER ersätt med en kombination av

2 msk paprika blandat med ½ tsk cayennepulver ELLER

2 msk paprika blandat med 1 tsk rött chilipulver

3 msk. äppelcidervinäger (kan ersättas med rödvinsvinäger)

Preparation

Rosta chilin på varje sida i en torr stekpanna som är uppvärmd på hög nivå i cirka 10 sekunder eller bara tills de börjar blöda.

Fyll grytan med tillräckligt med vatten för att täcka chilin. Låt värmen stå på tills vattnet börjar koka.

Stäng sedan av värmen och låt chilin dra tills den är mjuk, cirka 30 minuter.

Efter att chilin är fuktig, häll av vattnet och lägg chili och vinäger i en mixer, tillsätt även den hackade löken och hackad vitlök. Puré tills en slät, ljusröd pasta bildas (kan lägga till en skvätt vatten eller vinäger om det är för torrt för att blandas). Det kommer att se ut som ketchup.

Tillsätt chilipurén till det malda fläsket, tillsammans med resten av kryddorna. Blanda väl.

För att testa smakerna, nyp av en liten bit och stek den i en stekpanna i någon minut. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

Låt stå några timmar så att smakerna smälter ihop.