Smoked Dates with Bacon and Parmigiano-Reggiano Cheese

Rökt Datum med bacon och parmigiano-reggiano Ostrecept



Rökt fyllda datum kan eller kanske inte ska förvärva smak. Jag minns första gången jag gjorde dessa jag inte var imponerad, nu kan jag äta en hel bricka i en inställning.

Ingredients

½ pund Parmigiano-Reggiano

30 urkärnade dadlar (helst Medjool)

10 – 5 remsor orökt bacon

Tandpetare

Preparation

Skär bacon i 3-tums långa bitar. Använd inte de breda feta ändarna av baconet; spara dem till andra rätter, som bakade bönor. Eller använd mittskuret bacon.

Center-cut bacon har inte de feta ändarna, och det är i allmänhet köttigare.

Skär ost ¼″ bred x ¼″ tjock x 1″ lång.

Om dadlar inte skärs, gör en skåra på längden så att dadlarna kan öppnas upp.

Kontrollera att det inte finns några delar av gropen kvar.

Stoppa 1 bit ost i varje dadel

Linda 1 bit bacon runt varje dadel och fäst den med en hacka.

Vägbeskrivning för varm rökning:

Man vill varmröka när man vill smälta osten. För att ytterligare tillaga ingredienserna du fyllt med och/eller har slagit in dadlarna med okokt bacon eller annat okokt kött. Om du använder pancetta, kanske du vill varmröka för att minska lite fett.

Förvärm rökgeneratorn och skåpet till 250°F.

Ordna fyllda dadlar på ett galler så att det är minst ½ tum mellan dadlarna (använd de ryckiga rackarna om du använder små dadlar).

Ladda dadlar i rökaren, stäng ventilen till ¼ – ⅓ öppning och applicera rök i 20-40 minuter (jag använde äpple).

Fortsätt koka tills baconet är klart. Om du vill ha knaperstekt bacon:

Ta bort dadlar från rökaren efter att du har applicerat röken
Lägg dadlar på en bakplåt med stor kant klädd med antingen bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Grädda i en förvärmd ugn på 450°F tills baconet är gyllene och knaprigt (övervaka noga för att förhindra att baconet bränns).

Ta bort från rökaren eller ugnen.

Överför till pappershanddukar för att rinna av; låt svalna något innan servering.

Kallrökningsanvisningar:

Du vill kallröka när det inte krävs någon ytterligare tillagning, eller om du vill laga dadlarna färdigt i ugn, eller om du vill röka vanliga dadlar i förväg.

Följande anvisningar är för kallrökning vanliga datum i förväg. Lägg i en förslutbar påse, kyl så håller de på obestämd tid. Denna teknik kan också tillämpas på fyllda dadlar.

Förvärm rökgeneratorn, koppla ur värmeelementet och lämna ventilen vidöppen.

Eftersom dadlarna bara kommer att rökas i 20 minuter (max 40 minuter) behöver du inte använda kallröksinställningen; om du inte vill.

Innan du lägger dadlar i rökaren, öppna dörren och låt den stå öppen tills skåpet har svalnat.

Öppna dadlar och lägg den öppna änden ner på gallren, lämna minst ½ tum mellan dem. Om du använder mindre dadlar, använd de ryckiga ställen.

Ladda dadlar, stäng ventilationen till ¼ – ⅓ öppning och applicera rök i 20-40 minuter av rök (jag använde äpple).

Ta bort dadlar från rökaren, låt svalna, förvara sedan i en förslutbar plastpåse och kyl för senare användning.

Så här får du röksmak utan att röka:

Använd rökt bacon istället för orökt bacon.

Varva med annat tunt skuret rökt kött.

Fyll med en rökt ost.

Använd rökt mandlar, eller andra rökta nötter att stoppa med.

Variationer:

Använd prosciutto istället för bacon, och använd kallrökmetoden.

Prova olika ostar, som cheddar, gouda, örtad fetaost mm.

Fyll på med jordnötssmör eller mandelmassa.

Prova att använda olika nötter som mandel, valnötter, pekannötter och brasilianska nötter.

Fyll på med osötad torkad riven kokos.

Som du kan se är valmöjligheterna oändliga.

Att tjäna:

Dadlar kan serveras varma eller i rumstemperatur.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now