Smoked Back Bacon and Brine Recipe

Rökt Bacon och saltlakerecept



För att förbereda detta rökt tillbaka bacon och saltlake -recept kan du använda en hel länd. Oavsett vad en hel loin väger. När du använder en saltlösning bör den väga 50% så mycket som köttet botas.

En liter vatten väger 8 kg, så saltlösningen kommer att bota upp till 16 kg kött.

Ingredients

1 gallon destillerat vatten

2½ Tekur #1

1 kopp Morton grovt koshersalt

4 lagerblad krossade

1 kopp mörkt farinsocker

1 flik granulerad vitlök

1 rundad flik hel kryddpeppar

1 Rund flik hela enbär

1 rundad flik hela svartpepparkorn

3 Tab cajun krydda

¼ Kopp ren honung

¼ Cup Jack Daniels

Preparation

Häll alla kryddor utom kuren och honungen i en 3 liters kastrull och tillsätt 2 qt av ovanstående vatten.

Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Detta tar verkligen fram smakerna.

Låt svalna, häll sedan i din saltlakehink och tillsätt resten av vattnet.

Rör om väl och ställ i kylen tills saltlaken är 40ºF.

Tillsätt kuren och honung.

Sätt nu i dina ryggband och håll nere med en tallrik.

Låt härda i 1 vecka.

Skölj väl, lägg på ett galler över en kantad form och ställ i kylen utan lock över natten.

När du är redo att röka, låt köttet komma till rumstemperatur och värm rökaren till 225 graderºF.

Rök i 3 timmar och ta bort när IT når 145ºF.

Låt svalna i rumstemperatur, linda in i plast och ställ i kylen i 48 timmar för att låta smakerna smälta samman.

Skiva och njut.