Rökt Bacon och saltlakerecept
För att förbereda detta rökt tillbaka bacon och saltlake -recept kan du använda en hel länd. Oavsett vad en hel loin väger. När du använder en saltlösning bör den väga 50% så mycket som köttet botas.
En liter vatten väger 8 kg, så saltlösningen kommer att bota upp till 16 kg kött.
Ingredients
1 gallon destillerat vatten
2½ Tekur #1
1 kopp Morton grovt koshersalt
4 lagerblad krossade
1 kopp mörkt farinsocker
1 flik granulerad vitlök
1 rundad flik hel kryddpeppar
1 Rund flik hela enbär
1 rundad flik hela svartpepparkorn
3 Tab cajun krydda
¼ Kopp ren honung
¼ Cup Jack Daniels
Preparation
Häll alla kryddor utom kuren och honungen i en 3 liters kastrull och tillsätt 2 qt av ovanstående vatten.
Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Detta tar verkligen fram smakerna.
Låt svalna, häll sedan i din saltlakehink och tillsätt resten av vattnet.
Rör om väl och ställ i kylen tills saltlaken är 40ºF.
Tillsätt kuren och honung.
Sätt nu i dina ryggband och håll nere med en tallrik.
Låt härda i 1 vecka.
Skölj väl, lägg på ett galler över en kantad form och ställ i kylen utan lock över natten.
När du är redo att röka, låt köttet komma till rumstemperatur och värm rökaren till 225 graderºF.
Rök i 3 timmar och ta bort när IT når 145ºF.
Låt svalna i rumstemperatur, linda in i plast och ställ i kylen i 48 timmar för att låta smakerna smälta samman.
Skiva och njut.